Plázamarket Kupa strandfoci torna

Július 4-én újabb sportág szerelmesei vették birtokukba a Lehel Termálfürdő és Kemping homokos pályáját, ezúttal a futballisták hódoltak szenvedélyüknek a strandon. Ideális időben 7 férfi és 4 női csapat vett részt a tornán, melynek eredményéről Kiss Attila főszervezőtől kaptunk összefoglalót.

A férfi csapatok két csoportban küzdöttek meg egymással. Nagyon izgalmas mérkőzéseket, gyönyörű ollózásos gólokat láthattak a szurkolók, hozzátartozók. Az A-csoportban az Öcsiker csapata magabiztosan hozta első két mérkőzését, míg az Észak-Írek meglepetésre kikaptak a Brazil Gépsortól. A Magyar-ép Holding csapatát mindhárom együttes legyőzte, így az utolsó mérkőzésen az Észak-Íreknek nyerniük kellett az Öcsiker ellen, hogy a legjobb 4 közé jussanak. Ezt sikerült megtenniük hatalmas csatában, így a Brazil Gépsor búcsúzott a további küzdelmektől. A B-csoportban a Pastriku Pékség csapata négy mérkőzéséből hármat is megnyert, így csoportelsőként ment tovább, de a Német Gyula által fémjelzett Bornyúknak is sikerült maga mögé utasítania a fiatalokból álló 20+kupak csapatát,  s így az elődöntőbe jutottak.

Az egyik keresztjátékban az Öcsiker magabiztosan verte a Bornyúkat, míg a másik ágon a Pastriku Pékség bizonyult jobbnak az Észak-Íreknél. A harmadik helyért büntetőpárbajban az Észak-Írek győztek, így bronzérmesek lettek. A döntőben pedig az Öcsiker könnyedén verte a Pastriku Pékséget, így ők nyerték a Plázamarket Kupát. A gólkirály Laczkó Milán, a legjobb mezőnyjátékos Nagy Szabolcs, a legjobb kapus Rácz Róbert lett.

A nőknél körmérkőzéses rendszerben dőltek el a helyezések, a JFC utánpótlás 2 győzelemmel és egy döntetlennel lett a Plázamarket Kupa győztese. A második helyen a Tehetség SE lányai végeztek két győzelemmel, míg a bronzérmes JFC felnőtt a Csajkákat előzte meg. Az első hely sorsa nagy csatában dőlt el az utolsó mérkőzésen, a fiatal Tehetség SE-s lányokat győzte le a JFC utánpótlás. A gólkirálynő Molnár Nikolett, a legjobb kapus Szalóki Nikolett, a legjobb  mezőnyjátékos pedig Fábián Petra lett.

 

Vélemény, hozzászólás?