Bemutatjuk városunk új aljegyzőjét

Amint arról előző számunkban egy rövidhírben beszámoltunk, eredményesen lezárult az a pályázat, melyet az aljegyzői poszt betöltésére írtak ki. Szondi Szabolcs lett a pályázat nyertese, akit hivatali irodájában látogattam meg, s kértem arra, mutatkozzon be olvasóinknak.

Az Államigazgatási Főiskolán kezdtem felsőfokú tanulmányaimat, ezt követően pedig a Pécsi Tudományegyetem jogi karán szereztem másoddiplomát. Az Államigazgatási Főiskola elvégzése után a közigazgatásban helyezkedtem el és túlnyomórészt ott dolgoztam ezidáig. A közigazgatásban több mint 20 év szakmai gyakorlatom van, ez nagyobb részben jegyzői, kisebb részben adóhatósági tapasztalat. Eddig községekben voltam jegyző, s mivel nagyon szeretem ezt a munkát, késztetésnek, kihívásnak éreztem, hogy egy város aljegyzői állását pályázzam meg – kezdte beszélgetésünket Szondi Szabolcs, aki azt is elárulta, hogy az első napokban –június 7-án állt munkába, mint aljegyző – nagyon kedvező tapasztalatokat szerzett. Mint mondta, nagyon tetszik neki a munka, szimpatikus számára az apparátus, amelynek tagja lett.

Jól érzem magam a hivatalban és szeretnék a város érdekében eredményesen munkálkodni – mondta Szondi Szabolcs, aki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, családja Mátészalka környékére való. Mostani családja Nyírpazonyban, Nyíregyháza mellett lakik. Felesége és annak első házasságból származó két gyermeke munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltságuk miatt egyelőre nem követték a családfőt Jászberénybe, aki nálunk szolgálati lakást kapott. Hogy esetleg később ők is Jászberénybe jönnek-e, az a jövő kérdése, mondta érdeklődésemre Szondi Szabolcs.

Nagyon jók az első benyomásaim nem csak a hivatalról, de a városról is. Számomra mindig vonzó volt a Jászság néprajzi és egyéb szempontokból is. Az emberek közvetlenek és kedvesek, amikor még egy kicsit idegenül mozgok a városban és érdeklődöm, hogy mit, hol találok meg. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy sikeresen pályáztam, s én lehetek Jászberény város aljegyzője – mondta Szondi Szabolcs, akinek olvasóink nevében is sikeres, jó munkát kívánunk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?