Támogatás az oltópont dolgozóinak

A Fidesz frakció tagjai 200.000 Ft adományt juttattak el a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház oltópontjain dolgozók számra. Az összeget jelképesen április 16-án, péntek délután a helyszínen adták át dr. Csiki Zoltán kórházigazgatónak.

Tamás Zoltán frakcióvezető emlékeztetett, hogy már tavaly is felajánlották tiszteletdíjukat a frakció tagjai a kórház részére a Covid elleni küzdelem támogatására. Most hasonló a céljuk ezzel az adománnyal, amelyet terv szerint májusban megismételnek. Kiemelte, az önkormányzati ülések visszatértével sem fognak megfeledkezni a kórházról, hiszen mindazt az áldozatkész munkát, amelyet az itt dolgozók megtettek a járvány ideje alatt nem elég csupán anyagi eszközökkel támogatni, erkölcsi módon is megérdemlik az elismerést.

Dr. Csiki Zoltán az egészségügyi dolgozók nevében hálás szívvel mondott köszönetet mindazért a kórház érdekében tett összefogásért, amelyet a lakosságtól tapasztaltak az elmúlt hetekben. Maximálisan megsüvegelendő a folyamatos támogatás, amelyben részesül az intézmény, így mindig számíthatnak az önkormányzat és a frakció segítségére. Bizalmát fejezte ki, hogy a járványban még hátralévő – remény szerint rövid – időben a kölcsönös segítség megmarad.

Dr. Szabó Tamás orvosigazgató helyettes kiemelte a járvány folyamatában a hangsúly egyre inkább áttevődik az oltásokra. Azért is fontos ide csoportosítani az erőforrásokat, mert most már látszik, hogy a valódi védelem a vakcinákban van. A mai napon nyolc oltópontot működettek, heti viszonylatban ezres nagyságrendben oltják be a jászsági, sőt a Jászság határairól túlról érkező lakosokat is. Valamennyi segítség, ami eljutott az intézménybe nagy támogatást jelentett a dolgozóknak az anyagiakon túl érzelmileg, erkölcsileg is. Jelen alkalomból megköszönte frakciótársainak az elmúlt évi és a mostani támogatást.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?