Bronzérmesek a jászberényi jégkorong csapatok

Mozgalmas hétvégéje volt a berényi hokisoknak, hiszen két csapatunk is érdekelt volt a rájátszás során. Egy hete, hazai pályán mindkét együttes előnyt szerzett az OB III, illetve az OB IV/A bronzéremért folyó páros csatájában. Izgalmas visszavágókra volt kilátás, s alaposan meg is kellett küzdenie mindkét gárdának a bronzéremért, de sikerült!

Az OB III-as jégkorongbajnokságban az előző évihez hasonlóan a Lehel HC a Hargitai Farkasok ellen mérkőzött a bronzéremért. Tavaly az ellenfél szerezte meg a harmadik helyet, s most eljött a visszavágás lehetősége Bató Andrisék számára. Hazai pályán 5-4-re győzött és minimális előnyt szerzett egy hete a Lehel HC, így egyáltalán nem tűnt lefutottnak a szombati visszavágó, melynek első harmada csodásan alakult a mieink számára. Egy harmad alatt ötször is sikerült a Hargitai Farkasok kapujába találni! Nádasdi Dávid, Bálint Artúr, majd ismét Nádasdi Bálint szerzett gólt az Érdi jégcsarnokban rendezett találkozón, s a 7. perc elején már 3-0-ra vezetett a Lehel HC.  Gircsics Tibor révén szépítettek a hazaiak, de Várkonyi Bence és Bálint Artúr találataival már 5-1-re alakult az eredmény. Az első harmadban a záró találatot Vincze András szerezte és 5-2-es jászberényi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Ekkor úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen már nem lesznek izgalmak, ám a sportban – mint sokszor bebizonyosodott – nincsenek lehetetlenek. A második harmadban  Gircsics Tibor, majd Nagy Bertalan is betalált a Lehel HC kapujába és a záró 20 perc előtt már csak egy gól volt a mieink előnye (4-5). A folytatásban mindent megtettek a hazaiak hogy megfordítsák a találkozó állását, ám csak egyenlíteniük sikerült a fegyelmezetten játszó jászberényiek ellen. Igaz a találkozó utolsó nagy helyzete 5-5-nél a Hargitai Farkasok előtt adódott, ám Kubanek bravúrt mutatott be a kapuban és maradt az eredmény. Ez pedig azt jelentette, hogy a Lehel HC visszavágott a Hargitai Farkasoknak a tavalyi bronzcsatában elszenvedett vereségért és megszerezte az OB III-ban a bronzérmet.

OB III párosmérkőzés a bronzéremért

Lehel HC – Hargitai Farkasok 5-4

Hargitai Farkasok – Lehel HC 5-5

Egy győzelemmel és egy döntetlennel a harmadik helyet a Lehel HC szerezte meg.

Az OB IV/A-csoportjában vasárnap játszotta a visszavágót a Warriors Jászberény és a White Sharks HC csapata. Egy héttel ezelőtt a mieink egy gólgazdag találkozón 7-6-ra győzték le ellenfelüket, azaz egy gólos előnyt szereztek a visszavágóra. Az Újpesti Jégcsarnokban lejátszott találkozón már jóval kevesebb gól született, ám azok eloszlása a Warriors számára kedvezett. Persze ezért nem keveset tettek is a fiúk a jégén. Az első harmadban “gyűrték” egymást a csapatok ám gól nem született, azaz őrizte előnyét a Warriors. A második játékrész elején Guba Martin hozta helyzetbe Baranyi Ferencet, aki nem hibázott (0-1). A harmad közepén emberelőnyben Békefi Dávid átadását  értékesítette Baranyi Ferenc, s már két gól volt a mieink előnye (0-2). Hogy azért az izgalmakat ne kerüljük el, a hazaiak Lázár Levente révén emberelőnyből szépítettek (1-2), s újra felcsillant előttük a fordítás lehetősége. A  Sharks játékosai mindent megpróbáltak a bronzérem megszerzése érdekében, ám amikor a hajrában levitték a kapusukat, Jerko László az üres kapuba lőtte a Warriors harmadik gólját, s ezzel minden eldőlt (1-3). A visszavágót is megnyerve, kettős győzelemmel szerezte meg a bronzérmet az OB IV/A-ban a Warriors Jászberény csapata.

OB IV/A párosmérkőzés a bronzéremért

Warriors Jászberény – White Sharks HC 7-6

White Sharks HC – Warriors Jászberény 1-3

A bronzérmet kettős győzelemmel a Warriors Jászberény csapata szerezte meg.

Mindkét csapatnak olvasóink nevében is gratulálunk a bajnoki bronzérem megszerzéséhez!

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?