Kétszeri hosszabbítás után kerekedett felül Jászberényben a ZTE KK

Az utolsó az utolsó előttit fogadta – minden bajnokságban szomorú párosítás. Persze a tabellaszomszédság miatt azért ez is rangadó. A férfi kosárlabda élvonal 10. fordulójából március 2. keddre halasztott mérkőzésen Jászberénybe látogatott a ZTE KK.

A hétvégén Körmenden győztes házigazda 9-2-vel nyitott, de nem sokkal később már a vendégek vezettek. A folytatás ismét a hazaiaknak sikerült jobban, akik az első negyed végére visszaállították a hétpontos előnyt, a rivális azonban újra fel tudott zárkózni. Mindkét oldalon nagy volt az elszántság, ám a színvonal nem volt magas, a játék néha grundkosárlabda jelleget öltött. Harmadjára a hazaiaknak már nem ment olyan könnyen az elszakadás, félidőre a ZTE vonulhatott elégedettebben (41-45).

Fordulás után gyorsan egyenlített a Jászberény, majd fej-fej melletti csata bontakozott ki. A ZTE a harmadik negyed legvégén tudta néhány ponttal növelni előnyét, ami biztató volt számukra a záró tíz perc előtt. Annak elején pedig már-már úgy tűnt, dűlőre viszi a dolgot a vendégcsapat. Az utolsó 3 percben mindent egy lapra feltéve játszott a Jászberény  és végső támadása végén egyenlített. (90-90) Hosszabbítás következett.

A hosszabbítás első felvonásában egy darabig vitte a lendület a házigazdákat, ekkor erősen úgy tűnt, a korábban zsinórban 21 vesztes meccset produkáló Jászberény újabb skalpot gyűjt be a szezonban. Ám ugyanaz történt, mint az ellenfelével a rendes játékidő végén: a hazai csapat fejben már ünnepelhetett, amikor a zalai csapat második hosszabbításra mentette a csatát, időn túl dobott két büntetőjével. (105-105)

A második ráadás eleje aztán ismét a hazaiakról szólt, akik két kiváló támadással elhúztak. Ekkor a csarnokban talán még a zetések sem hittek benne, hogy innen 12-1-es szériát produkál, és végül már-már magabiztos különbséggel nyeri meg az összecsapást csapatuk. A zalai csapat végül vért izzadva nyerni tudott abban a csarnokban, ahol a bajnokság során eddig még minden vendégnek sikerült.

Jászberényi KSE – Zalakerámia-ZTE KK 110-117 (22-15, 19-30, 20-22, 29-23, 15-15, 5-12)

Jászberény, zárt kapuk mögött. Jv.: Győrffy, dr. Mészáros, Makrai.

JKSE: Kinney 9, Williams 30/12, Coleman 27/3, Primorac 15, Füzi 7/3. Csere: Garrett 7/3, Brbaklic 6, Filipovic 9, Katona, Czirbus. Vezetőedző: Patai Benjamin.

ZTE: Duren 26/6, Wiggs 18/6, Donovan 18/3, Völgyi 2, Vuko 19. Csere: Glenn 12, Bonifert, Szabó 11/6, Simon 11/9, Polster. Vezetőedző: Luca Bechi.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?