Szakértői vizsgálat a parkoló ügyében

Az előző városvezetés által elindított három nagy beruházás – a Malom-projekt, az autóbuszpályaudvar, illetve a piac felújítása – során számos probléma jelentkezett. Az autóbuszpályaudvar megújításához kapcsolódott a Thököly úti parkoló megépítése, melynek ügyében történt lépésről számolt be közösségi oldalán Budai Lóránt, Jászberény polgármestere.

Ahogy a piacfejlesztés, úgy az autóbuszpályaudvar megújítása kapcsán – a Thököly úti parkolóépítés esetben is – többletmunka jelentkezett a kivitelezés során. Hogy ez kit terhel, annak eldöntésére kezdeményezett vizsgálatot az önkormányzat, melyről Budai Lóránt polgármester a facebook oldalán a következőket írta:

„Az elmúlt év végén egy közjegyző előtti igazságügyi szakértő vizsgálatot kezdeményeztünk, melynek célja a Thököly úti parkolót érintő beruházási problémák vizsgálata volt. A tényállás tisztázása érdekében az igazságügyi szakértő novemberben a helyszínen tett fel kérdéseket a tervezők, a vállalkozó és a műszaki ellenőr felé. Az azóta elkészült szakértői vélemény kétséget kizáró módon, egyértelműen rögzíti, hogy a kivitelezésnél felmerült többletmunkával és annak, közel 25 millió forintos költségével kapcsolatban önkormányzatunkat nem terheli felelősség. De akkor ki vagy kik követhettek el kötelezettségszegést? Hamarosan ez is kiderül.”

Szántai Tibor

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?