Köszönöm!

Budai Lóránt, Jászberény város polgármestere alábbi írásában foglalja össze a 2020-as esztendő tanúságait és kíván erőt és kitartást a következő évre városunk lakóinak.

Hamarosan nem akármilyen évet zárunk. Egy esztendővel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a 2020-as esztendő – nem túlzás – örökre beírja magát az emberiség, kishazánk és szűkebb környezetünk, a Jászság történelmébe is. A koronavírus világjárvány, a COVID-19 teljesen átírta életünket. Terveinket felborította, mindennapjainkat átalakította. A jelenleg is érvényben lévő veszélyhelyzet kapcsán olyan szabályokat kell betartanunk, amelyek korlátozzák közösségi életünket is. Tudom, nem könnyű ezt elviselni, de a közösség azért van, hogy a legnehezebb pillanatokon is átsegítsük egymást.

Más szempontból sem volt egyszerű évünk. Sok vita, egyet nem értés kísérte az önkormányzat munkáját, de így is sikerült számos területen előrelépnünk. Fejlesztések, beruházások valósultak meg és indultak el. Sokszor nem látványos, de apró lépéseket tettünk, hogy minél élhetőbbé tegyük városunkat. Köszönöm mindazok segítségét, akik támogatták elképzeléseink megvalósulását. Biztos, hogy a következő év sem lesz könnyű, de ha összefogunk, akkor minden nehézségen könnyebben juthatunk túl.

Remélem, hogy a 2021-es évben lassan ismét visszatérhetünk majd a korábban megszokott életünkhöz. Járhatunk majd rendezvényekre, sport- és kulturális eseményekre, s megszűnnek azok a korlátozások, melyek jelenleg még nehezítik mindennapjainkat. Ehhez továbbra is az kell, hogy ugyanolyan fegyelmezetten betartsuk a járványügyi szabályokat, ahogy azt eddig is tettük. Ezt is köszönöm Önöknek. Más lesz ez az év vége, a karácsony és a szilveszter is, mint a korábbiak. Nem ünnepelhetünk szabadon a COVID-19 miatt. Elmaradhatnak a nagyobb családi-baráti találkozók, de lélekben együtt lehetünk a karácsonyfa, az ünnepi asztal körül. Mert most még nagyobb szükség van az összetartásra, az egymás segítésére.

Köszönöm, ha ebben bárki szerepet vállal. Városunk minden lakójának kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt, jó egészséget kívánok! Töltsék pihenéssel ezt a néhány ünnepi napot, hogy azt követően feltöltődve vághassunk neki a 2021-es évnek!

Budai Lóránt Jászberény város polgármestere

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?