Bulisorozat indul berényi fiataloknak

A veszélyhelyzet lejártával, augusztustól indul útjára a fiatal korosztály igényeit kiszolgáló LHL Feszt, melynek első eseménye a Lehel Vezér Gimnázium udvarán kerül megrendezésre. A nagy sikerű Jász Kolbásztöltő és a Zsír on the Fest fesztiváljellegű megmozdulások szervezője, Józsa Tamás árult el részleteket lapunknak a hamarosan megvalósuló, új partisorozatról.

Mint azt megtudhattuk, a már említett, jelentős tömegeket megmozgató jászsági rendezvények mellé csatlakozik be a két éve szervezés alatt álló LHL Fesztivál, továbbá az úgynevezett Bé Feszt is, melynek a Jászboldogháza Strandfürdő és Kemping ad majd helyszínt.

„Jelenleg négy buli tartozik így hozzánk, ezért is jött létre a Jászsági Party Hard elnevezésű, mára több mint kétezer tagot számláló közösségi csoportunk, ahol összevonva tudjuk kezelni a szórakoztató rendezvényekkel kapcsolatos dolgokat.” – részletezte Józsa Tamás, aki elmondta, jelenleg főként az LHL Fesztre koncentrálják energiáikat, melyet egyébként – a korábbihoz hasonlóan – a jelenlegi városvezetés is maradéktalanul támogat.

A tavaly megvalósított, telt házas Ponthatárváró népszerűsége alapozta meg a jászberényi fesztivál jogosultságát, valamint a városi szinten is évek óta tartó törekvések, hogy a fiatal korosztály igényeit számukra megfelelő programokkal elégítsék ki. A szervező hozzátette, napjainkban nem a diszkó korszakát éljük, elég csupán a környező településeken szétnéznünk és láthatjuk, a kisebb fesztiválok jóval felkapottabbá váltak a bulizni vágyók körében.

Az LHL Feszt célja, hogy fesztiválelemekkel megtűzdelt, minőségi szórakozási lehetőséget teremtsen főként a 25 év alattiak számára, akik a tervek szerint augusztus 15-én, az Első tánc alkalmával már bekapcsolódhatnak a negyedévente új rendezvénnyel jelentkező partisorozatba.

„Próbálunk olyan prémiumot hozni, ami korábban nem volt még Jászberényben, mert például a Csángó és a Yoko bulik is egy másik korosztályt szólítanak meg. Nagy hangsúlyt fektetünk a fény – és hangtechnikára, a színpadi látványra, ráadásul a háttércsapat teljes egészében jászsági közreműködőkből tevődik össze. Közben folyamatosan kommunikálunk a fiatalokkal a közösségi platformokon, hogy mit és kiket szeretnének látni. A következő fél évben olyan fellépőket hozunk ide, mint Metzker Viki, Yamina, Szecsei, Curtis, Pixa, Andro, Lotfi Begi, Newik vagy a Stadium X, akik mind A kategóriás előadók.”

A fesztivál létrejöttében közreműködik még a König Remember eseményeket szervező Nagy Zsolt, Balog Donát, az Ifjúsági Munkacsoport elnöke, Böndi Attila, a Jász Kolbásztöltő társszervezője, Vizi Péter, a Zsír on the Fest egyik alapítója valamint Bozóki Imre diákpolgármester is. Az augusztus 15-i eseményig sem maradnak zenés szórakozás nélkül a fiatalok, ugyanis valamennyi említett fesztivál közösségi felületén hétről hétre neves lemezlovasokat hallgathatnak élő közvetítésen keresztül.

 

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?