Strandkézi torna a Lehel Termálfürdőben

A tavalyi sikeres strandkézi torna után idén már kilenc csapat részvételével rendezték meg a Lehel Termálfürdő Kupa női strandkézilabda tornát június 14-én, vasárnap.

Budapesti, tiszakécskei, szolnoki, vámosgyörki, gyöngyösi, jászberényi és környékbeli játékosokból álló csapatok neveztek a tornára. Nagyon várták már a mérkőzéseket, hiszen a járványhelyzet miatt március óta nem tudtak kézilabdázni a játékosok.

Két csoportban zajlottak a küzdelmek, az “A” csoportban a budapesti Másnaposok csapata megnyerte minden mérkőzését, de a második helyért nagy csata zajlott a Tiszakécske, a Szolnoki Szirének, a jászberényi fiatalok ( Rebarbara ) és a szintén fiatal vámosgyörki csapat ( HVCS ) között. Végül a Tiszakécske jutott a legjobb 4 közé.

A “B” csoportban a tavalyi győztes Jóbarátok végzett az első helyen, megelőzve a Maják, az SzBi és a jászberényi Ezmostígyjöttössze csapatát. Az elődöntőkben is – csakúgy mint több csoportmeccsen – szétlövés döntött, a döntőbe a Másnaposok és a Jóbarátok jutottak.

A bronzmeccsen a Maják ismét szétlövéssel verték a Tiszakécskét, míg a döntőben szintén nem mindennapi izgalmak után a budapesti Másnaposok csapata nyerte meg a Lehel Termálfürdő Kupát és az aranyérmeket.

Különdíjakat is kiosztottak a szervezők, a legjobb kapus Stumphauser Nóra ( Másnaposok ) , a legjobb játékos Csáki Lilla ( Jóbarátok ), a gólkirálynő Szabó Alexandra ( Tiszakécske ) lett, akik a kis kupák mellé a Konkoly Electro Kft. által felajánlott ajándékokat is átvehették. A további tervek között strandfoci,strandröplabda és újabb strandkézi tornák szerepelnek, nem maradunk sportesemények nélkül a nyáron a Lehel Termálfürdőben.

Szerző: Kiss Attila

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?