Megérdemelt vigalom

Huszonhetedik alkalommal rendeztek bált a Jászberényi Gazdák és Polgárok Körének tagjai. A január utolsó szombatján megrendezett mulatságnak idén is a Déryné Rendezvényház adott otthont.

A közel száznegyven vendéget Tamás Zoltán elnök fogadta házigazdaként természetesen a hagyományokhoz híven jóféle házipálinkával. Az est háziasszonya dr. Kissné Kohári Erzsébet volt, aki mindenekelőtt megköszönte a jelenlévőknek, hogy hosszú évek óta kitartanak a gazdabál mellett és mindig örömmel fogadják a meghívást, jelenlétükkel, tombolafelajánlásaikkal segítik a bál sikeres megrendezését.

A bált Tamás Zoltán szavai nyitották meg hivatalosan. Az elnök külön köszöntötte a díszvendégeket, kiemelten Jakab Istvánt, a Magosz elnökét, az országgyűlés alelnökét, illetve az Erdélyből érkezett vendégeket. Elmondta, hogy a bál bevételeit az előző évekhez hasonlóan hasznos célokra fogják elkölteni: a gazdakör működésére, valamint szakmai programok szervezésére fordítják majd.

A következőkben Jakab István köszöntötte a társaságot. Hangsúlyozta, a gazdák a munkát elvégezték, még ha nem is mindig minden az elképzelések szerint alakul, a gazdák tudják a kötelességüket. Sikeres évet zártunk és ez talán biztosíték a jövőre is. Tamás Zoltánnak adjunk erőt, hátteret, támogatást a munkájához. Ma pedig legyünk vidámak, mulassunk! – biztatott a jól megérdemelt vigalomra az elnök.

A vígság pedig nem váratott magára, amihez jelentősen hozzájárult a Teleki Márka Band vidám muzsikája. A magyar és a székely himnusz után mulatósra vették a figurát, amit a közönség sem hagyott sokáig tétlen. Az Innovent Kft jóvoltából szervírozott finom vacsora elfogyasztása után benépesült a tánctér. A nyitótáncot ezúttal maguk a Gazdakör vezetői prezentálták, amihez rövidesen csatlakoztak a táncos lábú tagok is. Az éjszakai műsort Molnár László népzenész és kiváló muzsikus barátai szolgáltatták. Éjfélkor pihenésképpen tombolasorsolás és a svédasztalos vacsora elfogyasztása – azok számára, akiknek még elfért a bőséges vacsora után – szakította meg a zenés mulatságot. A Gazdabál jó szokás szerint közös énekléssel zárult hajnaltájt.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?