Alkotóműhely fiataloknak

November 28-án délelőtt megnyílt a Digitális Közösségi Alkotóműhely a Rákóczi úti volt iskola egyik termében.

Az alapötlet nem magyar jelenség, hanem külföldi példák alapján napjainkban kezdenek a digitális eszközökkel felszerelt műhelyek hazánkban is elterjedni. Míg Amerikában több ezer, a kelet-közép európai régióban közel nyolcvan műhely létezik. Megyénkben nemrégiben Szolnokon, most pedig Jászberényben került átadásra a Szolnoki Szakképzési Centrum jóvoltából. A cél egy alkotói közösség megteremtése, ahol a résztvevők egyszerre vehetik igénybe a hagyományos és a digitális eszközöket. A DKA átadásával és működésével az iskola egyaránt megfelel az ipar és a fiatalok elvárásainak, hiszen interaktív formában készíti fel a mai tizenéveseket azokra az alkotó folyamatokra, amelyeket később a munkáltatóik is elvárnak majd tőlük. Fontos feladat a pályaválasztás előtt álló diákok érdeklődésének felkeltése is.

A megnyitón köszöntőt mondott Tamás Zoltán, a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tagintézmények vezetője.

Elmondta, hogy ez a terem csak egy ideiglenes otthon, remélhetőleg 2021 szeptemberében már a Kossuth úti iskolában, közel 100 négyzetméteren tudnak majd ténykedni. Ezek után a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja, Hicsó György megnyitotta a rendezvényt. A szalag jelképes átvágása után került bemutatásra a műhely, melyet a jelenlévők nagy érdeklődéssel vettek birtokba.

szerző: Pesti

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?