Ady-verseny

2018 októberében neveztünk be az Eszterházy Károly Egyetem által középiskolásoknak meghirdetett versenyre, amelynek témája Ady Endre élete és munkássága volt. Az első forduló sikeres teljesítése után elkezdődött a felkészülés a döntőre, amely már az egyetemen került megrendezésre.

Hosszú hónapok és kemény munka után elérkezett a verseny napja. 2019. február 23-án megérkeztünk az Eszterházy Károly Egyetem impozáns dísztermébe, ahol a 9 döntőbe jutott csapat mérte össze a tudását. A verseny feladatai ugyan nehezek, de izgalmasak voltak.

A kvízek, totók és activity után már éreztük, hogy szoros lesz a verseny a dobogós csapatok között. A legijesztőbb feladat számunkra egy képzeletbeli gyászbeszéd megírása és előadása volt, amely Ady Endre temetésén hangozhatott volna el. Mindenki nagyon felkészült és precíz volt. A döntő első fordulóját ebéddel zártuk és ezután kezdődött az igazi küzdelem.

A csapatok néhány perces eltéréssel indultak el az egyetem díszterméből, hogy feladatokon és fejtörőkön keresztül felfedezhessék és megismerhessék a líceum épületét. Az ismeretlen épületben való bolyongás megnehezítette a rejtvények megoldását, viszont megbirkóztunk a feladattal.

A forduló végeztével már tűkön ülve vártuk az eredményhirdetést. Minél közelebb kerültünk a dobogós helyezésekhez, szívünk annál gyorsabban vert. Az igazi eufória akkor jött, mikor 3. helyezettként a csapatunkat nevezték meg. Boldogan vettük át a nyereményeinket és gratuláltunk a többi dobogós csapatnak.

Ezúttal is szeretnénk megköszönni Borbás Ágnes tanárnőnek a felkészítést, az áldozatos munkát és az egész napos támogatást, biztatást. Szerettük volna az iskola hírnevét öregbíteni, reméljük ez sikerült. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a remek hangulatú versenyen.

Kocsis Fanni, Lotz Réka Emília, Urbán Anna
11.a osztály

Vélemény, hozzászólás?