Tízéves a nyugdíjas klub

Megalakulásának tizedik születésnapját ünnepelte február 21-én a Jászberényi Köztisztviselők Nyugdíjas Klubja, és ennek apropóján tartotta soros találkozóját a Déryné Rendezvényházban.

A Jászberényi Köztisztviselők Nyugdíjas Klubja 2009-ben alakult, és a mintegy 30 – 40 fős tagság azóta is szoros kapcsolatot ápolva több tucatnyi emlékezetes rendezvényen, programon vett részt. A kellemes társaság igényli a közösségi programokat, számos kiránduláson voltak együtt és közös süteménysütéssel, kerti partikkal ünneplik a tagság név- és születésnapjait.

Ez alkalommal is népes társaság töltötte meg a széksorokat, számos férj és feleség is elkísérte párját az ünnepi alkalomra, akik egyben pártolói is a civil szervezet tevékenységének.

A klub vezetője, Szívós Jánosné üdvözölte a megjelenteket, és röviden ismertette a programot. Először az Aszma Klub tagsága nevében Sósné Guba Katalin köszöntötte a nyugdíjas klub ünneplőit személyesen mindenkinek átadott édesség ajándékkal. A szép gesztus nem véletlen, hiszen sok eseményen közösen vesznek részt, és egymás programjait is szívesen látogatják.

Ajándékkal kedveskedett a nyugdíjas klub tagsága a Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Iskola diákjainak egy hatalmas doboz, a tagok által sütött házi mézes süteménnyel, amit a munkaközösség vezetőjének, Gulyásné Rácz Gyöngyinek adtak át. Ezekkel a saját készítésű finomságokkal szerették volna megköszönni a gyerekek szereplését, táncbemutatóját rendezvényeiken, és egyben elismerni dobogós helyezéseiket az országos megmérettetéseken.

A klub ernyőszervezete, a Jász Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete nevében annak elnöke, Csízik Renáta köszöntötte a jubiláló közösséget, majd három saját költeményét olvasta fel a hallgatóságnak. Ő sem érkezett üres kézzel, némi harapni- és innivalóval járult hozzá az ünnephez a tagszervezetük terített asztalain.

A város nevében Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke gratulált a közönségnek. Elmondta szívesen vesz részt a klub rendezvényein, és örömmel látja, hogy a tagság aktívan részt vesz a város rendezvényein a civil életében.

A jó hangulatú program közös falatozással, beszélgetéssel zárult szépről, jóról, az elmúlt tíz esztendő emlékeinek felidézésével.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?