Esélyből remény

Kilenc győzelem után két vereség. Másodszor a Szolnok elleni csúcsrangadón maradt alul a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Ezek folyományaként a megyei vetélytárs vette át a vezetést a tabellán, s öt forduló maradt a visszarendeződésre. Tiszaújvárosban azonban nem sikerült kijönni a negatív spirálból.

A feladat adott volt: szépen vagy csúnyán játszva, de begyűjteni a három pontot, és aztán reménykedni a riválisok botlásában. Az utóbbi bejött, az előbbi sajnos nem. Több hónapos kihagyás után Menczeles Iván visszatért a berényi kapuba, igaz kényszerből, mivel Miski sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, ahogy a megbetegedő Albert Ádám sem. Szintén felépült a télen igazolt Lakatos Béla, a most bemutatkozó játékos a sárga lapok miatt hiányzó Ilkovicsot igyekezett pótolni. Az esős időben felázott pályán kezdtek a csapatok, és bár a hazaiak az utóbbi hetekben jó formába lendültek, az első lehetőségek a JFC előtt adódtak. Szemere és Lakatos kísérletét viszont egyaránt hatástalanította a kapus. Egy vitatható kezezés miatt megítélt szabadrúgásból aztán a 32. percben mégis a pályaválasztó került előnybe, Papp nagy erővel lőtt a felső sarokba (1-0). Az előzmények nélkül kapott gól az utóbbi meccseket idézte, ami nagyobb gond, hogy a folytatás is… Ezúttal is mentek előre Farkasék, ám a szervezett borsodi védelmet egészen a lefújásig nem sikerült feltörni.

Maradt a keserű tanulság, a korábbi gólerős futball valahol elveszett, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfelek könyörtelenek és szerencsések. Termálfürdő Tiszaújváros – Jászberényi FC 1-0 (1-0)

Ami miatt még fájóbb a vereség, hogy a két legnagyobb vetélytárs megtette azt a szívességet, hogy pontokat hullajtott, a Szolnok otthon nem bírt a DVTK II-vel (2-2), az ESMTK pedig a DEAC vendégeként döntetlenezett (1-1). Jelenleg a MÁV öt, az Erzsébet egy ponttal áll a JFC előtt. A 27. fordulóban épp a Diósgyőr második csapata látogat majd Jászberénybe május 12-én, vasárnap 17 órakor, míg az első két helyezett egymás ellen mérkőzik a fővárosban. Reménykedjünk…

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?