Megálljt parancsolt a Körmend

Jászberény kosárlabdacsapata hat győztes mérkőzést követően Körmenden lépett pályára február 9-én, szombaton este. A nagy sorozatnak – remélhetőleg csak ideiglenesen – vége szakadt, a vendéglátók biztos győzelmet arattak.

Az Alba mellett csak a Körmend tudott győzni – mindössze két ponttal –, az idei bajnokságban Jászberényben. Mindezt figyelembe véve és annak tükrében is, hogy a berényi gárda a második, míg a vendéglátók a 3. helyen várták az összecsapást, általában mindenki rangadónak minősítette a bajnoki mérkőzést a Rába partján. Pitts hárompontosával jól is kezdődött a meccs számunkra, de a vendéglátók is jól céloztak. Az első etapot meg is nyerhettük volna, ám Pitts hárompontosa „lecsorgott”, Bradford kaparintotta meg a labdát és „egészpályás” triplát szórt a berényi gyűrűbe, 19-15. A folytatásban főleg Coleman tartotta a lépést a vendéglátókkal, így hat egység különbséggel (44-38) vonultak pihenni a küzdő felek.

A második játékrész elején Pantelics is megszerezte első találatát egy hármassal, sőt Alekszandrov is e dobásnemmel gyarapította a pontok számát. Ám a körmendiek csapatkapitánya, Ferenc Csaba is elemében volt. Mindegy mit vállalt, duplát vagy triplát, mind a gyűrűnkbe hullott. Mivel a mieink nem tudtak felpörögni, egyre jobban elhúztak a hazaiak, és a vége súlyosnak mondható vereség lett.

Egis Körmend – JP Auto-Jászberényi KSE 90-72

JKSE: Pitts 13, Rakics 11, Coleman 21, Alekszandrov 6, Pantelics 7, Csere: Czirbus 6, Kerpel-Fronius 2, Brbaklics 4, Cseh 2, Ruják -.
A sorsolás szeszélye folytán február 14-én, csütörtökön Győrben a Magyar Kupa nyolcas döntőjében ismét a Körmend lesz a berényi együttes ellenfele a legjobb négy közé jutásért játszandó mérkőzésen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?