Készülődnek a focisták

Városunk NB III-s futballcsapata továbbra is szorgosan játssza felkészülési mérkőzéseit. Az elmúlt héten három alkalommal is meccsük volt. A JFC vezetése sem tétlenkedett, két játékos igazolását bonyolították le.

Először Hatvan megyei I. osztályban szereplő csapatához látogattak el a berényi focisták, ahol 2-1 arányban nyertek Szanku Kristóf és Farkas János góljaival. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a két új játékos is helyet kapott a csapatban. Miután Fejes János az NB II-es Cegléd együtteséhez szerződött, szinte rögtön megtalálták az utódját, Süttő Attila személyében. A 24 éves védőjátékos meghatározó csapattag volt az NB III Keleti csoportjában bajnoki címet szerzett Kazincbarcikának. Az NB II-ben is 30 mérkőzésen lépett pályára, majd nyáron Putnokra igazolt és onnan érkezett Jászberénybe. Mivel Menczeles Iván gyógyulási folyamata elhúzódik – 2-3 hónapot –, kapust is igazolt a JFC. Fülöp Gergő is 24 éves, és az őszi idény mind a tizenhat bajnoki mérkőzésén kezdőként állt a putnoki kapuban. Utánpótlás korában több neves együttesnél is volt hálóőr.

Február 8-án este villanyfényes mérkőzésen a Pest megyei bajnokságban szereplő Nagykáta volt a vendég a műfüves pályán. Huszák Géza vezetőedző ezúttal több ifjúsági játékost is foglalkoztatott ellenük, de így is 3-1 arányban nyertünk. Öngól, Herczeg és Szanku révén jött össze a három találat. A vezetőedző nem véletlenül adott lehetőséget a fiataloknak, hiszen másnap szombaton az ugyancsak NB III-s, de Nyugati csoportos Érd vendégei voltak egy edzőmeccs erejéig. Itt már egy ütőképes csapat: Fülöp – Szemere, Szanyi (Szabó T.), Hevesi-Tóth, Süttő – Lakatos (Ilkovics, 46.) – Sándor I., Szöllősi, Ludasi – Svedyuk, Farkas J. lépett pályára. Az első félidőben nem esett gól, a másodikban viszont három is. A mi hálónk kétszer rezdült, így: Érdi VSE-Jászberényi FC 2-1. A berényi gólt Ludasi Martin szerezte egy 15 méteres lövéssel.

Továbbra is folynak az előkészületi mérkőzések. Lapzártánk után, szerdán este 18 órai kezdettel Jászárokszállást látja vendégül a JFC.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?