Újabb előkészületi focimeccsek

Mint azt előző számunkban is jeleztük, sűrű felkészülési mérkőzéssorozatot állított össze a Jászberényi FC szakmai stábja. Az elmúlt időszakban két meccset is játszottak.

– Direkt ilyen sűrű a programunk, hogy minél jobban összekovácsolódjon a csapat a téli pihenő után. Arra viszont nem számítottunk, hogy több játékost is nélkülöznünk kell. Egyelőre sokan hiányoznak, László és – az újra visszatérő – Birtalan a Vasas ellen sérült meg, Bálint Artúr felépülése pedig még sok időt vesz igénybe. Viszont jó hír, hogy Menczeles kezéről nemsokára lekerül a gipsz. Farkas, Lakatos és Tóth Ádám pedig az influenza áldozata lett egy időre, így a tavaszi bajnokság kezdőcsapata csak lassan körvonalazódik – mondta el Huszák Géza vezetőedző.

Mindenesetre a hiányzók nélkül is jól futballoztak a Borsod megyei első osztályból érkező vendégek, azaz Gesztely ellen, hiszen 3-0-ás félidő után 6-1 arányban nyertek. A gólok: Szanku 4, Hevesi-Tóth és Herczeg nevéhez fűződnek.

– Örülök természetesen a lőtt góljaimnak, annál is inkább, mert második számú csatár vagyok és szeretnék Farkas Jani mellé csatlakozni. Mindent meg fogok tenni, hogy ez így legyen – nyilatkozta a négy gólt szerző Szanku Kristóf. A tavaly nyáron visszatért fiatal csatár a Pest megyei I. osztály listavezetője, Dabas Gyón ellen is eredményes volt, ezúttal szöglet után egy fejesgóllal. Rajta kívül még Sándor és Szőllősi jegyezte a berényi találatokat, így alakult ki a 3-1-es JFC győzelem.

A márciusi rajtig sok idő van hátra, így természetes, hogy nagyon sok edzőmeccs vár még a fiúkra. A hétvégén kétszer idegenben lépnek pályára, legközelebb, február 9-én pedig Nagykátát fogadják.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?