Nehéz évkezdés röplabdázóinknál

Múlt héten három bajnoki mérkőzést is játszott a Jászberény Volleyball Team gárdája, ám sajnos egyiket sem sikerült megnyerni. Reméltük, hogy a kupában majd vigasztalódhatunk.

December 16-a után legközelebb csak január 15-én lépett pályára tétmeccsen röplabdacsapatunk. Néhány napos pihenőt leszámítva végigdolgozták a lányok ezt az időszakot is, és nem sokkal a 15-i bajnoki összecsapás előtt hivatalossá vált: városunkba szerződött a szerb center, Ivana Bulajic és honfitársa, az elsősorban négyes ütőként bevethető Natasa Savovic, akik mindketten a kezdőcsapatba kerültek a Vasas Óbuda ellen. Ennek ellenére az első két játszmát egyaránt behúzták a fővárosiak. A harmadik szettben azonban képesek voltunk még magasabb szintre kapcsolni és megérdemelten szépítettünk, ám egyenlíteni nem tudtunk a listavezető otthonában. Vasas Óbuda – Jászberény Volleyball Team 3:1 (17, 18, -21, 16).

Három nappal később, január 18-án (pénteken) már hazai környezetben fogadtuk az előző öt (!) idény bajnokát, a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE gárdáját. Az új vezetőedzővel, Bogdan Paullal érkező dél-alföldiek bebizonyították, az idény közben nagyon komoly erősítéseket hajtottak végre, így ismét a legfőbb bajnokesélyesek közé tartoznak. Ezt ellenünk is igazolták, s magabiztosan, 3:0-ra győztek az otthonunkban – az M4 Sport kamerái előtt. Jászberény Volleyball Team – Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-16, -16, -18).

Újabb két nappal később, vagyis január 20-án (vasárnap) lényegében az utolsó szalmaszálba próbáltunk belekapaszkodni az UTE ellen. A lila-fehér mezesek ugyanis az ütközet előtt 10 ponttal előztek meg minket a tabellán, s mivel már csak hat forduló volt hátra az alapszakasz végéig, szükségünk lett volna a három bajnoki pontra. Nem sikerült azonban megkaparintanunk egyet sem, pedig olyan jól indult az ütközet! Az első szettben 12-5-re is vezettünk, mégis képesek voltak fordítani az újpestiek. Sőt, a második és a harmadik játékrész elején is nálunk volt az előny, ám végül 3:0-ra győzedelmeskedtek ellenünk a IV. kerületiek. A fantasztikus végjátékunk dacára: 16-23-ról 23-24-re is felzárkóztunk, ám nem sikerült feltenni az i-re a pontot. Jászberény VT – UTE: 0:3 (-21, -18, -23).

Az elmúlt hetek legjobb játékát mutattuk be a Magyar Kupa elődöntőjének első játszmájában – amit teljesen megérdemelten nyertünk meg a január 25-i mérkőzésen. Bár 19-19-nél utolért bennünket a Magyar Kupa előző kiírásának a győztese, 24-20-nél négy játszmalabdához jutottunk, amit Aleksandra Cveticanin révén egyből kihasználtunk (25-20)!

Sajnos az első szett után mintha új mérkőzés kezdődött volna. A második játszmában 4-3-ra még vezettünk, aztán viszont 5-12 is állt az eredményjelzőn. A Nyíregyháza ellen ekkor nem igazán volt ellenszerünk. 9-19-nél már tízpontos hátrányba kerültünk – innen pedig nem tudtunk kisebbfajta csodát véghezvinni (12-25). Tagadhatatlan, a folytatás sem okozott több örömet számunkra, hiszen az elképesztő ütőerővel rendelkező és alig hibázó nyírségi gárda 2-7-re és 4-12-re is elhúzott tőlünk. Be kell látni, erődemonstrációt mutatott be velünk szemben a Fatum-Nyíregyháza (9-25).

A negyedik játékrészben 1-5 után még 5-6-ra megközelítettük a tiszántúliakat, de végül ezt a játszmát is nagyon magabiztosan megnyerte a Fatum-Nyíregyháza (15-25).
Jászberény Volleyball Team – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (20, -12, -9, -15)

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágójára lapzártánk után, január 30-án (szerdán) este kerül sor Nyíregyházán. Február 1-jén (pénteken) 19 órától pedig már a Hungast-Haladás ellen mérjük össze az erőnket az Extraligában.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?