Fórum CLLD pályázati lehetőségekről

Tájékoztató fórumot tartott a Jászberényi Helyi Közösség Egyesülete augusztus 8-án, a Déryné Rendezvényházban, a város CLLD Projekt keretében megjelent pályázati felhívásairól.

Mi is az a CLLD projekt? Közösségi szinten irányított helyi fejlesztéseket jelent, mely szerint a helyi közösségek alulról jövő kezdeményezések keretében alakítják ki fejlesztési stratégiájukat és helyben, maguk döntenek a források felhasználásáról. Ennek a formája és gyakorlata teljesen új a város életében. A projektben rejlő lehetőségek széles körű felkarolására hozták létre a Jászberényi Helyi Közösség Egyesületét, melynek megjelent pályázati felhívásairól kaptak tájékoztatást a városban működő civil szervezetek képviselői.

Elöljáróban Szabó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket és a projekt pályázataiban rejlő lehetőségek megragadására ösztönözte a civileket, melyhez mindenben próbálnak segítséget nyújtani.

A Jászberényi Helyi Közösség Egyesület vezetője, Hajnal – Nagy Gábor alpolgármester nagy vonalakban ismertette az elsősorban közösségfejlesztésről és kultúráról szóló projekt megjelent pályázatait, melyekre már fogadják az elkészült kérelmeket

Az egyesület részéről Monda – Hegedűs Violetta projektmenedzser beszélt a három megnyitott pályázat tartalmi kérdéseiről és vetített prezentációs anyaggal mutatta be azokat. Ismertette a fontosabb információkat arról, milyen szervezeteket lehet támogatni és azok hogyan, milyen formában igényelhetnek támogatást.

Ezt követően a hallgatóság felmerülő kérdéseit válaszolták meg az egyesület képviselői.

Zárszavában Szabó Tamás elmondta, a város vezetése várja a jó ötleteket, ha valakinek van egy gondolata, érdemes megkeresni az egyesületet és egyeztetni velük a lehetőségekről.

 

Megjelent pályázati felhívások:

  1. A Zagyva-menti városi kultúrtáj közösségi fejlesztésén keresztül a városi közösségi kohézió és identitás megerősítése. (Mivel ez a kulcsprojekt, erre civilek nem pályázhatnak, de van rá esély, hogy bizonyos területeken bekapcsolódhatnak a munkába.)
  2. A város közösségi életében szerepet játszó, épített közösségi terek fejlesztése, közösségi, kulturális hasznosítása. ( A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 60 millió Ft.)
  3. Helyi közösségi és kulturális kezdeményezések támogatása, civil szervezetek és vállalkozások bekapcsolása, együttműködések számának növelése, a jász kulturális identitás fejlesztése, az értékmegőrzés és az értékteremtés támogatása. (A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 128.333.333,- Ft)

 

Jászberényi Helyi Közösség Egyesülete elérhetősége, a projekttel és a pályázatokkal kapcsolatos információk megtalálhatók az interneten a jhke.hu weboldalán.

Az egyesület ügyfélszolgálatának telefonos elérhetősége: +36 20 311 3605

Személyes ügyintézés esetén a Polgármesteri Hivatalban 8 – 12 óráig állnak rendelkezésre.

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?