Fociezüst a fiatalok élvonalában

Nem mindennapi sikert ért el a Jászberényi FC U-12-es csapata, miután az I. osztályú bajnokság Közép-Kelet csoportjában a végső győztes MTK-val azonos pontszámot szerezve ezüstérmes lett. A korosztály tagjai tavaly a kölyökliga megnyerésével már megvillantották tehetségüket, mostani teljesítményük pedig megerősítette, reménykeltő jövő áll előttük.

A 2006-ban született ifjak jó pár éve együtt játszanak, több edző is foglalkozott velük, így elmondható, a pályán és a pálya mellett megvalósult kiváló csapatmunka volt az elért eredmény egyik legfontosabb összetevője. A tizenkét vetélytárs között többek között az említett MTK Budapest, illetve a Budapest Honvéd-MFA csapata is ott volt. Jászberényben mindkét nagy múltú ellenfelüket legyőzték, a végelszámolásnál a kispestiek a JFC mögött végeztek, és az MTK is csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg Besenyi Gábor legénységét.

Az edző kiemelte, hogy a gyerekek szüleinek is nagy köszönet jár, az ő támogatásuk nélkül aligha sikerülhetett volna ez a bravúr. elmondta, hogy minden tréner, aki korábban foglalkozott a gárdával szintén hozzátette a magáét ehhez az ezüstéremhez. Pedig a tavaszi idényben legjobbjaik közül Bagi Ádám és Kiss Vince is a Honvédhoz igazolt, ami egyrészt a nevelőmunka dicsérete, ugyanakkor távozásuk után a csapat játékstílusát át kellett alakítani. Hogy ez egészen jól sikerült, azt az is bizonyítja, hogy a bajnokság felénél még velük azonos pontszámmal álló Honvédnál tavasszal három ponttal többet gyűjtöttek. A jászberényi labdarúgásért szorítók reményei szerint még sok örömet okozhatnak ezek a fiúk az elkövetkezendő években, és az utánpótlásban dolgozók is méltán lehetnek büszkék rájuk.

Felső sor balról: Besenyi Gábor edző, Bathó Edvin, Farkas Milán, Nagy László, Budai Bálint, Forgó Márk, Béres Martin, Pikó Martin
Alsó sor: Rácz Alex, Kócián Olivér, Szappanos Péter, Német Ákos, Bathó Balázs, Csányi Kristóf, Magyar Barnabás, Kövér Botond. Kapus: Rácz Róbert

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?