A gyorsaság mámora

Az elmúlt hétvégén városunkban rendezett Rövidpályás Gyorskorcsolya Diákolimpia döntőről készített lendületes fotókat Gémesi Balázs, aki ebben a sportágban kiemelkedő eredményeket elérő jászberényi versenyző volt.

Milyen a palánk mellől követni az eseményeket és fotózni azt?
A gyorskori diákolimpia mindig érdekes esemény, a gyorskorisok mellett a jégkorongosok közül is kerülhetnek ki hazai győztesek. Nagyon sok versenyző állt rajthoz, ami izgalmas versenyeket és fotótémákat eredményezett. A mi jégcsarnokunkban lebonyolított diákolimpia döntőn sok régi koris ismerőssel is tudtam találkozni.

Mi volt kedvedre való a versenyek során?
A sebesség tetszett a legjobban. Meg az, hogy a versenyzők a végén mosolyogva jöttek le a jégről, látszott, hogy családias a hangulat.

Téged inkább az egyéni technikai sportágak érdekelnek?
Sosem szerettem volna csapatsportot űzni, mert ott nehezebb kitűnni. A gyorskorcsolya, bár van benne váltóverseny, végső soron főként az egyéni eredményekről szól, emellett azonban nagyon fontos a csapategység is. Ez végső soron olyan, akár egy technikai sportág, engem teljesen felvillanyoztak annak idején az edzésen látott, használt korcsolyák, pengék.

A hazai versenyzőink sikere papírforma?
Szerintem a rövidpályás gyorskorcsolya az a sport, amelyben nem létezik papírforma. Aki ott van egy versenyen, az mind esélyes, mert rengeteg apróságon múlhat a szereplésük. A jégen nincs kegyelem: századmásodpercnyi kihagyás is elég a bukáshoz – szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. Egy rossz lépés, és vége mindennek.

Milyen volt fotózni a versenyt?
Ez a sportesemény is tele volt emlékezetes pillanatokkal, ugyanakkor a gyors mozgások mindig kihívást is jelentenek a megörökítés szempontjából. A lelátón ülve az arcok nehezen kivehetők, az arckifejezéseket és érzéseket legjobban a fotókon lehet visszaadni. Úgy gondolom ez most is sikerült.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?