A farsangi időszak eseményei

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak, a farsang minden évben a vidámság, a bálok ideje a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. Ebben a szellemben szerveztük meg a farsangi mulatságot iskolánk alsó és felső tagozatán egyaránt.

Szebbnél szebb, ötletesnél ötletesebb jelmezbe öltöztek diákok és vállalkozó szellemű pedagógusok egyaránt. A farsangi felvonulást az osztályok versei, dalai, táncai követték. Örömmel néztük, hallgattuk egymás produkcióit. Természetesen nem maradhatott el a farsangi fánk fogyasztása, és a közös, fergeteges tánc sem. Az osztályfőnökök ötletes vetélkedőkkel készültek erre a napra, melyre az osztályteremben került sor. A felső tagozaton a DÖK szervezésében vidám hangulatú farsangi disco, büfé és jelmezverseny volt. Mindkét épületünkben megtartottuk a kisze báb égetést, felelevenítve ezt a régi télűző népszokást. Busóálarc készítő versenyt is hirdettünk, melyre rengeteg pályamunka érkezett.

A farsang idején sem feledkeztünk el az iskola elsődleges feladatáról, az oktató-nevelő munkáról. Ebbe a folyamatba nyerhettek betekintést a leendő elsősök és szüleik a február 21-i iskolába hívogató programunkon. A gyermekek fogadása és köszöntése után rövid műsor következett, majd öt állomás játékos feladatain keresztül ismerkedhettek vendégeink iskolánkkal. A szülők tájékoztatást kaptak az elsősök beiskolázásáról, terveinkről és a tanító nénikről. A két elsős tanító néni Bartus Sándorné és Schmidtné Hiczfel Erzsébet lesznek.

A farsangi időszak sokszínűségét emelte a különböző versenyzési lehetőség. Köszönet a diákoknak, a felkészítő tanároknak és a szülőknek.

Alsó tagozatosaink február 3-án Matek Guru megyei döntőjében; február 10-én a Bolyai természettudományi csapatversenyben, február 17-én a Zrínyi matematika versenyen, február 24-én a „Mátyás tudósai” tehetséggondozó versenyen szerepeltek dicséretesen. Utóbbi helyen a legjobb eredményt a kis nyelvészek versenyen Kalmár Petronella érte el, aki bronzérmes lett. Titok egyéni magyar levelezős versenyen Horváth Helga (4.a), a Dugonics András matematika versenyen Nagy Martin Gábor (4.a) megyei fordulóba jutott.

Köszönjük a felkészítők: Schmidtné Hiczfel Erzsébet, Bartus Sándorné, Kátainé Pataki Erzsébet, Kövesdiné Nagy Nóra és Nagypálné Nagy Zsuzsanna tanító nénik lelkiismeretes munkáját.

Felső tagozatosaink közül a nyolcadikosok a Kutassuk Közös Kincseinket jászsági vetélkedőn V.-VI- helyen végeztek. A helyi gimnázium által hirdetett német nyelvi versenyen második helyezést ért el csapatunk. Felkészítő nevelő: Bugyi Beatrix. Résztvevő tanulók: Béres Beatrix, Béres Vivien, Peták Renáta, Seres Dzsenifer (8.a).

A Költészet napi szavalóversenyen Pozák Katalin (7.a) második, Béres Beatrix (8.a) 3. helyezett lett. Felkészítő nevelők: Bugyi Beatrix és Budai Istvánné tanárnők.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?