Derűs baráti este – XXVI. Műszaki Bál

Tartalmas, változatos programokat kínáló társasági eseményen vehettek részt a XXVI. Műszaki Bál vendégei február 15-én, szombaton. A Déryné Rendezvényházban hagyományosan a GTE Háztartási Gépek Szakosztálya, és a kezdetek óta fáradhatatlan két rendező, Szikra István és Kuzén Zoltán szervezésében zajlottak az este szórakoztató történései.

A XXVI. Műszaki Bálra érkező vendégeket a rendezvényház nagytermének előterében Szikra István és Kuzén Zoltán házastársaikkal, Editkével és Idával karöltve, közösen köszöntötték. A kezekbe hamar koktéllal telt pohár került és ki-ki megkereshette ízlésesen díszített asztalát, majd elvegyülhetett a beszélgető társaságokban.

A műszaki mérnök szakemberek és baráti társaságaik összejövetelét megtisztelték jelenlétükkel a város elöljárói, Budai Lóránt polgármester, Balogh Béla és dr. Gedei József alpolgármesterek, valamint Baloghné dr. Seres Krisztina jegyző asszony párjaikkal kiegészülve.
Az eseményt Szikra István felvezetőjét követően néhány mondatos köszöntővel Budai Lóránt városvezető nyitotta meg, majd közös pezsgős koccintással indult az este programja, melyet Szöllősi Gabriella, a bál háziasszonyaként ismertetett a vendégekkel.

A báli vacsora menüje ez alkalommal az Aranysas Étterem konyhájából került a tányérokra, a desszert Tugyi Róbert cukrászmester és munkatársai ügyességét dicsérte.

A Műszaki Bálok hagyománya a bálkirálynő-választás, melynek első felvonása a jelölt hölgyek bemutatása. Ebben az esztendőben négyen vállalták a megmérettetést a kitüntető címért.

Több színvonalas műsornak is tapsolhatott a vendégsereg, először a Gyöngyösről érkezett Bellydance Artistique Táncstúdió, Princess of Persia – Oriental Adventure című táncszínházi műsorukból adtak elő részleteket. Perzsia hastáncos lányainak varázslata megigézte a közönséget, lágy mozdulatok, titokzatosság, sejtelmes lebbenés. A táncosnők egy különleges utazásra invitálták a nézőket, akik egy igazi keleti álom részesei lehettek táncban elbeszélve.

Az egyedi táncprodukciót követően többen kedvet kaptak és táncba vitték partnerüket a parkettre, ahol a Pezsgő zenekar változatos, több műfajt megszólaltató dallamaira lehetett csörögni.

Kis éji zene Jászberényben, ez volt a címe annak a szórakoztató programnak, melyben Berki Sándor hegedűművész és Kassai Róbert zongorista játszották a zenei kíséretet Mészáros Adrienn, Kővári Sára Eszter és Egri László énekesek változatos produkciójához. Vidám dalok, operett részletek elhangzását követően táncba hívták a bál közönségét és egy közös mulatozásban csúcsosodott ki a műsorszám.

Éjfélkor kiderült, a bálkirálynő-jelöltek közül kinek a fejére kerül a korona, melyikük sorszáma szerepel legtöbbször a szavazócédulákon. A XXVI. Műszaki Bál Bálkirálynője megtisztelő címet ez alkalommal Pető Izabella nyerte el. A győztest a koronával városunk polgármestere ékesítette föl, majd a bál két főszervezőjével közösen udvarhölgyeivel együtt felkísérték alkalmi trónusához.
A ceremónia az elismerésben részesült hölgyek és partnereik táncával zárult.

A második vacsora finomságainak feltálalása és elfogyasztása után a tombolasorsolás okozott izgalmakat, hiszen nívós ajándékokkal gazdagodhattak a szerencsés nyertesek.

A legkitartóbb táncospárok és asztaltársaságok hajnalhasadásig mulattak és derűs hangulatban zárták az estét.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?