Szavalóverseny Abádszalókon

A Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói évek óta részt vesznek az Abádszalókon minden évben megrendezett megyei szavalóversenyen. Január 20-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából idén is megrendezték a megmérettetést.

Iskolánkat Tóth Krisztián, 1.c osztályos és Oláh Kinga, 2.b osztályos tanuló képviselte. Ők ketten egyébként az iskolai szavalóversenyen is előkelő helyezést értek el.

A téli kedvezőtlen útviszonyok ellenére is elmentünk Abádszalókra. Mindkét tanuló bátran, hibátlanul adta elő versét. A zsűri nehezen hozta meg döntését, de végül is mindkét tanuló nagyon meglepődött, amikor Abádszalók polgár­mesterétől – aki maga is zsűritag volt – átvehette az oklevelet és a könyvjutalmat. A saját évfolyamán Tóth Krisztián 1. helyezést, Oláh Kinga 3. helyezést ért el, nagy örömet szerezve ezzel önmaguknak, szüleiknek, osztálytársaiknak és tanáraiknak egyaránt.

Minket, pedagógusokat pedig az a jó érzés tölt el, hogy manapság is vannak még olyan tanulók, akik nemcsak a számítógép és a mobiltelefon bűvöletében élnek, hanem ilyen szinten tudnak és akarnak verset mondani. Reméljük, hogy ez a hozzáállás és lelkesedés továbbra is megmarad bennük.

Köszönjük a szülőknek a munkáját, akik nagy részt vállaltak a tanulók felkészítésében, és köszönjük Jászapáti Város Önkormányzatának, hogy autót biztosított számunkra, hiszen ez is fontos volt a siker eléréséhez.

Szerző:
Gecse Mária
Zsemberiné Gyenes Ildikó

Vélemény, hozzászólás?