Ezüstérmes a floorball csapat

Veszprémben rendezték január 21-22-én a 2016/17-es tanév diákolimpiai versenysorozatának első országos döntőjét, a Kispályás Floorball Diákolimpiát. Az országos sportrendezvényen városunkat két iskola is képviselte.

Afloorball növekvő népszerűségét jelzi, hogy a – fent jelzett – tanévben több mint 100 csapattal növekedetta nevezési szám. Így az ősszel, csaknem 600 együttes vágott neki a küzdelmeknek. Az országosdöntőre, már csak az ország legjobb 8-8 floorball csapata utazhatott el Veszprémbe. A II. kcs-ban a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium csapata jutott az országos döntőbe, miután megnyerte mind a megyei mind az országos elődöntőt. Az országos nyolcas döntőben már látszott, hogy nagyon erős mezőny gyűlt össze. A csoportkör megnyerésével magabiztosan jutott a „Gyakorló” az elődöntőbe, ahol az egyik nagy rivális Miskolc csapatát sikerült legyőzniük és így a döntőbe jutniuk. A döntőben kiélezett küzdelemben a rendes játékidőben nem bírt egymással a két csapat, így a hosszabbításban az un. „aranygól” döntött, amit sajnos nem a jászberényi gárda ütött.

II. kcs. országos döntő 2. hely: Szent István Gyakorló Sport Általános Iskola és Gimnázium.
Csapat tagjai: Bagi Ádám, Csányi Kristóf, Béres Martin, Kovács Barnabás, Ivanics Máté,Magyar Barnabás. A döntő legjobb játékosa címet: Bagi Ádám kapta. Felkészítő: Szöllősiné Kárpáti Ágnes

Jászberényből a III. kcs-ban a Szent István Sport Általános Iskola és a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola jutott el a legjobbak közé.

III.kcs. országos döntő7. hely: Szent István Gyakorló Sport Általános Iskola és Gimnázium
Csapat tagjai: Kovács Bence Bulcsú, Molnár Dávid, Gazsi Máté, Taczman Hunorés Szarvas Mátyás. Felkészítő: Szöllősiné Kárpáti Ágnes.

III. kcs.országos döntő8. hely:Nagyboldogasszony Katolikus Iskola
Csapat tagjai: Orosz Balázs, Görbe Balázs, Sárközi Gergő, Nagy Zoltán,Ludasi Bálint, Sziliczei Bence. Felkészítő: Ilonka Zsuzsa.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?