Levegőben lógott a meglepetés

Az Alba Fehérvár együttesét fogadta városunk kosárlabda csapata a hétvégi fordulóban. Nem a berényi gárda számított esélyesnek, de nagy meccset láthattunk.

Végig partiban volt ellenfelével a berényi alakulat. Az első találatot ugyan a vendégek szerezték, majd felváltva esetek a kosarak és egy-egy zsákolásnak is szemtanúja lehetett a berényi publikum. Az első 10 perc eredménye (19-19) eldöntetlen. Némi meglepetésre a második negyedben legalább 3 percig „kosárcsend” következett, aztán beindult a gépezet mindkét oldalon és a közönségszórakoztató zsákolás is jutott erre az időszakra is centerünk Barker jóvoltából.  A nagyszünetben egy találattal (34-35) a vendégek vezettek.

A harmadik etap végéig a tapasztaltabb játékosokból álló vendégek nem tudtak három egységnél jobban elhúzni. A záró negyedre tehát nyílt maradt a meccs. Egy perccel a vége előtt Barker szorongatott helyzetben is begyötörte a labdát a gyűrűbe, 67-69. Viszont egy ziccert kihagytunk, az ellentámadásnál szabálytalankodtunk  két alkalommal is, így a büntetőket értékesítve a fehérváriak nyerték meg a meccset.

JP Auto – Jászberényi KSE – Alba Fehérvár 67–71

JKSE: Protics 11/6, Williams 3, Arrington 16/6, Cseh 4, Sztamenkovics 17/6. Csere: Brbaklics 2, Czirbus -, Barker 14, Bazsó-.

A vereség ellenére a hazai szurkolók tapssal fejezték ki elismerésüket, mert nagyot küzdöttek a fiúk a bajnoki cím egyik esélyese ellen. A meccs utáni sajtótájékoztatón a vendégek mestere Dzunics Braniszlav elismerte, hogy a szerencsének is köszönhető győzelmük.  Ha fordított az eredmény, az sem lett volna igazságtalan — nyilatkozta. Folytatás a fővárosban az újonc Vasas ellen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?