Életmentő mezőőrök

A Mezőőri Szolgálat két tagjának munkájuk során tanúsított hősies helytállását kitüntető oklevéllel köszönték meg, december 20-án a Városházán.

November 27-én este Somogyi Károly és Tógyer Gergely a rendőrséggel közös szolgálatot láttak el. Este kilenc óra tájban a 112-es segélykérőn egy kétségbeesett hölgy jelentkezett be zavart állapotban és közölte, hogy belecsúszott és nem tud kikecmeregni egy vizesárokból.

Ráadásul eltévedt, azt sem tudja, merre van. Életveszélyről lévén szó, a rendőrség, a polgárőrség elindult keresni a bajba jutott hölgyet és erre kérték a területet legjobban ismerő mezőőröket is. Két óra keresés után Somogyi Károly és Tógyer Gergely rátalált az Öregerdőben, a régi Pesti úton, becsúszva egy mély, vízzel teli kátyúba. Sikeresen kimentették a hölgyet szorult helyzetéből és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították az alaposan kihűlt állapotban lévő hölgyet.

Példaértékű cselekedetük elismeréseként Szabó Tamás polgármester Jászberény Város Önkormányzatának köszönő oklevelét nyújtotta át Somogyi Károly és Tógyer Gergely mezőőröknek.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?