Egy pont a Nyírségből

A Hatvan elleni magabiztos hazai győzelem után az utolsó fordulóban is ezt reméltük focistáinktól, hiszen a Nyírbátor a szűken vett középmezőnyhöz tartozik. Kiderült, hogy a hazai pályájukon senki sem mehet ellenük biztosra.

Ez gyorsan be is igazolódott a Nyírség déli részén elterülő kisvárosban, hiszen a vendéglátók nem udvariaskodtak jászsági vendégeikkel szemben és már a 7. percben mattolták a JFC fiatal kapusát, 1-0. Szerencsére gyorsan rendezték soraikat a mieink és átvették az irányítást, de nem sikerült nagy helyzetet kialakítani. A második játékrész elején is kezdeményezőbbek voltak játékosaink, és négy perc elteltével eredményesek is. Ekkor Hamar Ádám „elcsent” egy labdát a védelemtől és a kapussal szemben sem hibázott, 1-1. Azonban két perc alatt két rövidzár „keletkezett” a berényi védelemben és máris 3-1-re elhúztak a vendéglátók. A hazaiak már három pontról álmodoztak, de a mieink nagyobb sebességre kapcsoltak és előbb egy beívelt szöglet után Prasler kipókhálózta a hosszú sarkot (3-2), majd a rendes játékidő befejezése előtt két perccel, egy szabadrúgás után Hevesi-Tóth Tamás fejelte a labdát Ludasi Martin elé, aki a 16-os vonal környékéről nagy erővel durrantott kapura, és a labda megpattanva a hálóba vágódott (3-3). Ezzel a fiúk a sírból hoztak vissza egy pontot.

Nyírbátori FC – Jászberényi FC 3-3
Az ellenlábasak – KBSC és Monor – nem hibáztak a hétvégi játéknapon, így városunk labdarúgó csapata négy pont hátránnyal a 3. helyen fejezte be az őszi küzdelemsorozatot. Ám egyelőre nincs téli pihenő, hiszen a tavaszi első meccset előrehozta a szövetség. Szombaton, december harmadikán az ötödik helyen tanyázó REAC vendége lesz Gelei Károly együttese.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?