Róka lett a gólyákból

November 24-én rendezték az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus gólyabálját.

Kijelenthetjük, hogy már régen volt ilyen nagyszabású rendezvény campusunkon. Az összes jegy elkelt, a helyszínen már csak a szerencsések tudtak jegyet váltani, és meghívott vendégeinkkel együtt körülbelül kétszázan látogatták meg a gólyabált.

A rendezvényt dr. Varró Bernadett, campusunk főigazgatója nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere, dr. Ollé János rektor helyettes, és Kriegel Zsófia, a Hallgatói Önkormányzat elnöke is.

A köszöntők után Szikra Bettina, harmadéves tanító szakos hallgató és testvére, Szikra Adrián táncolta el a nyitótáncot, egy gyönyörű angolkeringőt. Ezután következett a gólyák rocky-ja, amelyet szintén Szikra Bettina tanított be és koreografált. Utánuk a Dance Fitness SE hip-hop táncegyüttes műsora következett, akik ízelítőt mutattak be a versenyaerobik, a torna és a hip hop világából. A táncok sorát a Szikra-testvérek zárták latin táncbemutatójukkal, melyben cha-cha-cha-t és sambát táncoltak. Ezt követően az Eszterházys hagyományokhoz kapcsolódva immár campusunkon is rókává avattuk gólyáinkat, akik így teljes jogú egyetemi polgárokká váltak.

1648_7p_golyabal-1

Az ünnepélyes megnyitó után meghívott vendégeinket svédasztalos vacsorával vendégeltük meg, amihez gyöngyösi borokat fogyaszthattak.

Ezt követően a Random Acoustic koncertje következett, majd a várva várt tombolahúzás. Egy szerencsés gólya vihette haza a főnyereményt, az Electrolux Lehel Kft. által felajánlott szabadon álló hűtőszekrényt. Az est további részében a nagyteremben Blastone és DJ Dombi gondoskodott a jó hangulatról, a kisteremben pedig a Dunnákat, Párnákat Disco várta a bulizni vágyókat, 3 DJ-vel: Tike Myson-nal, Nagy Krisszel és Wedding Disco-val.

Nagy örömünkre a bálon az egri, a gyöngyösi és a sárospataki campus is szép létszámmal képviseltette magát, így elmondhatjuk, hogy – bár csak kicsiben – Jászberényben is összegyetemi gólyabált rendeztünk.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?