Ünnepélyes közgyűlés

Az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete március 5-én, szerdán tartotta nőnappal egybekötött közgyűlését az Ifjúsági Házban, amelyen az egyesület tagjain túl a városvezetés képviselőit is vendégül látták.

A civil szervezet ünnepi terítékkel várta meghívott tagjait, akiket Somogyiné Lajkó Piroska elnökasszony köszöntött, kiemelve Szatmári Antalné alpolgármestert, Nagy András HEB elnököt és Szabó Tamás polgármestert, aki a városvezetés részéről szólt a jelenlévőkhöz.

– Két konkrétumról szeretnék említést tenni, az egyik egy kérés, a másik pedig egy ígéret – kezdte meg beszédét, majd a május 25-én megrendezésre kerülő Richter Egészségváros elnevezésű programra invitált mindenkit, melynek témája az egészséges életmód, az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése. „Ez az egészségügyi roadshow már évek óta járja az országot, a Richter pontozza az eseményt bizonyos kritériumok alapján, és a legvégén annak megfelelően több millió forinttal jutalmazza a helyi kórház alapítványát.” A továbbiakban az ígéret kapcsán kifejtette, hamarosan önálló székhellyel gazdagodik az Olajág egyesülete. Az önkormányzat egy, a Puskin sétányon található épületet enged át használatra a szervezetnek. Ott számtalan program megrendezésére nyílik lehetőség, nem beszélve a napi munka elvégzéséről. „Elkötelezettek vagyunk, hogy megkapják a több évtizedes aktivitásukkal kiérdemelt támogatást” – foglalta össze gondolatait a polgármester.

Mielőtt a nőnapi műsorra sor került volna, egy perces néma csenddel emlékeztek meg dr. Chikán Csabáról, a MEOSZ tiszteletbeli elnökéről, valamint Badari Józsefné elhunyt tagtársukról.
A rendezvény meglepetésvendégeként köszönthették a nap résztvevői Kristóf Dániel színművészt, aki az ünnepi előadást szolgáltatta egy csokorra való közkedvelt operettsláger eléneklésével.

Színvonalas, vastaps kísérte műsorát követően Somogyiné Lajkó Piroska megnyitotta a határozatképes közgyűlést és rátért a napirendi pontokra, azon belül is a vezetőség 2018-as évét összefoglaló beszámolójára. Szó esett többek között a havi összejövetelek előadóiról, lezajlott programjaikról, az esélyegyenlőségi napról, valamint élménydús utazásaikról.

A zárszámadást a közhasznúsági jelentés elfogadása, továbbá a 2019-es év feladatainak megvitatása követte. A szervezet idén is ragaszkodik célkitűzéséhez, hogy elősegítse a Jászság területén élő mozgássérült emberek egyenjogú társadalmi részvételét, erkölcsi támogatását, rehabilitációs érdekeinek érvényesítését, helyzetük javítását. A hitvallásuk szellemében megvalósuló programok között idén is helyet kaptak változatos témában meghirdetett előadások, szűrővizsgálatok, kirándulások és kulturális műsorok. Az elnökasszony külön kiemelte a május 28-án tartandó, A szűrővizsgálatok fontossága, mit kell tudni a mellrákról című előadást, mely délután 13 órakor lesz az Ifjúsági Házban. Az előadás után sétára indulnak a városba, hogy a kihelyezett rózsaszín lufikkal felhívják az emberek figyelmét a különféle vizsgálatok elvégzésének fontosságára.

A rendezvény egyéb felvetésekkel, hozzászólásokkal folytatódott, majd a Klapka György Szakközép-és Szakiskola Kossuth úti tankonyhája jóvoltából felszolgált ebéd elfogyasztásával, és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?