Rock a Riverben

Vannak, akik keresik saját szeretett zenei világukat és meg is találják városkánkban is, akár kis klubkoncertek keretében. Új, zenei csemegéket is kínáló helyszínként mutatkozott be az elmúlt pénteken a River Bisztró, a Börtönudvar pincéjében.

Egy sorozat kezdeteként megpróbálják házasítani a jó minőségű zenét és a kulináris élvezeteket, bevonzani a szépre, értékesre, másra vágyó közönséget. Aki kellemes, igényes muzsikát szeret hallgatni ezen az estén ott volt a River Bisztró asztalainál. Itt még nem volt klubkoncert jellegű zenei produkció, de elsőre jó benyomást tett a hely hangulata. Nagy eséllyel azért is, mert a közönség kedvelte a nyitány fellépőjét.

A Felkai Jam örömzenéje, sok improvizációval már többször hallható volt Jászberényben. A társaság nagyszerű muzsikusokból – régi motorosokból – áll, akiknek már nem kell a szomszédba menni néhány jól kidolgozott akkordért. Műsorukon Felkai Miki szerzeményei mellett Hendrix, Cream, Gary Moore és Eric Clapton számok szerepeltek, sajátos egyedi feldolgozásban. A banda varázsa talán ebben is rejlik, hogy már sokak számára unalmas, „lerágott csontú” dalokat kicsit újraértelmezve, különböző elemekkel színesítve adták elő. Bensőséges és energikus zeneszámokban a közlés fontossága, az üzenet átadása és a rockzenei intimitás jelenléte volt a legfontosabb.

A Felkai Jam játéka közben a ritmikus feszes lüktetést, gyönyörűen felépített lassú sodrású részek váltják, amelyekből lenyűgöző harmóniák jönnek létre. A nagyszerű zenészek egységes, helyenként virtuóz, de sosem öncélú, izgalmas összjátéka kitűnő alapot biztosít egy egyedi és szerethető rockzenei világhoz. Szerettük is: a koncert közönsége a ráadás számoknál már a zenekar előtt táncolt, tombolt. Az új helyszín jól debütált. Várjuk a folytatást, hogy élvezhessük a kellemes muzsikát, és egyszerűen csak jól érezzük magunkat.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?