Vidám barkácsda

A Déryné Rendezvényház ismét gyerekzsivajtól volt hangos, amikor vasárnap délelőtt alkalmi kézműves játszóházzá alakult a nagyterem.

Már a földszinten szorgos kopácsolás hangja fogadta az egyre érkező barkácsolni vágyókat, amely a nagyteremből szűrődött ki. Négy munkaasztalnál készültek a kreatív és hagyományos gyermekjátékok, főként természetes anyagok felhasználásával. Míg az egyik asztalnál röppentyűt faragtak, addig a többinél cicanyelv segítségével karkötőt fontak, kákából tutajt építettek és fából pörgettyűt is készítettek. A legkisebbeket vonzotta a kosárnyi száraz kukorica, amiket nagy élvezettel szemezgettek apró kezecskéikkel.

A kreatív kézműves családi játszóházban a Tarisznyás Műhely animátorai voltak az alkotók segítségére. Kovács Zoltán, a Tarisznyás Műhely alapítója és felesége, Kovács Zoltánné Lajos Krisztina a népi hagyományok képzett követői és továbbadói. A gyerekek nyelvén ismertetik meg, és készítik el velük közösen eleink népi játékait, eszközeit. Kriszta néni vezetésével körtáncot is lejtettek a csemeték és a táncos lábú anyukák, amíg a félénk picurkák a kör közepén szemezgették a kukoricát.
A szervezők tervei szerint a Bar­kácsda minden hónap második vasárnapján megnyitja kapuit az alkotni vágyó családok apraja és nagyja előtt.