Bébibumm az állatkertben

Új jövevényekkel gyarapodott az állatkert tavaly év végén, köztük pingvin fiókákkal, éji majmocskával, kis öszvérrel és feketefejű báránykával.

Négy állatfaj képviselői örvendeztették meg az év végére a gondozókat és a látogatókat. Október 23-án és 25-én keltek ki a pingvinfiókák, akiket már elválasztottak szüleiktől, így nevelik őket önálló életre. Egy másik pár fészkében karácsonykor, december 25-én bújt ki a tojásból a fióka. Az állatkertben a három fiókával jelenleg 18 a pingvinek száma, akik márciusig minden nap 11 órakor sétára invitálják a látogatókat. Gondozójuk, Simon Katalin elmondása szerint ilyenkor nem szoktak elcsatangolni a madarak, összetart a csapat. A cipőfűzők iránt viszont nagy érdeklődést mutatnak, amit e sorok írója is megtapasztalhatott Rózsika jóvoltából.

201601210020.jpg

A szürkehasú bagolymajom családnál november elsején érkezett a kölyök, akinek a nemét ugyan még nem állapították meg, de a Nova nevet kapta, ami azt jelenti új, tudtuk meg Hegedűs Laura gondozótól.
Luca napján látta meg a napvilágot Hamu, a kis öszvér. A kancacsikó mamáját, Zsuzsit annak idején magánszemély adta az állatkert gondozásába, aki már meg is látogatta egykori szamarát és annak kicsinyét. Az állatkert legfiatalabb lakója Szilveszter napján született feketefejű bárány, aki a hideg és csúszós kifutó ellenére vígan ugrándozik övéivel.