Bővül a közvilágítási hálózat

A városi költségvetés általános tartalékának terhére 21 millió forintot fordít a város a közvilágítási hálózat bővítésére.

A Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Iroda, Jászberény közvilágítási hálózatának bővítésére és az ahhoz szükséges pénzügyi fedezet biztosítására benyújtott előterjesztését a képviselő-testület az október havi rendes ülésén, október 14-én tárgyalta. A képviselő-testület az előterjesztést tizennégy egybehangzó igennel megszavazta. (Budai Lóránt önkormányzati képviselő hivatalos elfoglaltsága miatt nem volt jelen a testületi ülésen). Jászberény közvilágítási hálózatát legutóbb 2011-ben fejlesztette a város a korábban beérkezett lakossági igények alapján. Azóta is folytatódott a városlakóktól érkezett észrevételek, kérések felmérése, melyek olyan belterületi utcákkal és közterületekkel voltak kapcsolatosak, ahol egyáltalán nincs közvilágítás, vagy a meglévő rendszer fejlesztése szükséges új lámpaoszlop és lámpatest telepítésével.

Az elmúlt években összegyűlt fejlesztési igényeket megterveztették, erre az üzemeltető áramszolgáltató megadta a szükséges engedélyeket.
Ennek eredményeként lámpaoszlopok és lámpatestek kerülnek az Átjáró utcába (1), a Költő utcába (2), a Zoltán utcába (2), a Kálvin János utca garázssorához (3), a Szent László utcai társasházak mögötti közterületre (11), a Pintér Mihály utcába (2), a Névtelen utcába – a 32. számú főutat és az Árendás utcát összekötő szakaszra – (10).

Juhász Dániel, a Városfejlesztési Bizottság elnöke a testületi ülésen a témával kapcsolatban kifejtette, a tervezett beruházás teljesen új fejlesztés, melynek keretein belül új lámpaoszlopok és lámpatestek létesülnek és nem azokra a villanyoszlopokra kerülnek közvilágítási lámpatestek, melyeken jelenleg nincsenek.

Ezen hiányosságok kiküszöbölése érdekében még ebben az évben az egyéb infrastruktúra keret terhére próbálnak olyan programot indítani, ami lehetővé tenné, hogy a hiányokat városszerte pótolják. Juhász Dániel elnök felhívta a képviselők figyelmét arra, hogy az elkövetkezendő 1-2 hétben a pontos helymeghatározással várják az erre a problémára irányuló lakossági igényeket, észrevételeket.