Felújítások a Gazdák házában

Városunk egyik legaktívabb civilszervezetének, a Jászberényi Gazdák és Polgárok Körének székháza a közelmúltban felújításokkal korszerűsödött. A rekonstrukció eredményeit Szabó Tamás polgármester és Tamás Zoltán elnök kedd délelőtt a helyszínen mutatta be.

Tavaly 3,5 millió forint önkormányzati segítséggel nyílászárókat cseréltek az épületen, idén pedig 3,3 millió forintos városi támogatással a szociális helyiségek újultak meg – tájékoztatott Szabó Tamás polgármester. A tájékoztató alkalmával hangsúlyozta, hogy az épületben működő Gazdakör a város példaértékű civilszervezete, melynek tevékenységét és infrastrukturális működési feltételeit az önkormányzat maximálisan támogatja.
Tamás Zoltán kiegészítésképp elmondta, hogy az ingatlanhoz tartozó utcai kaput és ajtót a civilszervezet finanszírozásával egy gazdaköri tag munkájának köszönhetően sikerült lecserélni.

Az udvar járófelületeinek rekonstrukciója egyelőre a jövő tervei között szerepel. Az önkormányzat tulajdonában lévő, egykor iskolaként funkcionáló épületen a gazdák már számos felújítást végeztek. Az elmúlt évek során tetőjavítás, ereszcsatorna-csere, festés és burkolatcsere, fűtéskorszerűsítés is volt. A tavalyi nyílászáró csere eredményeképp jelentősen javult az ingatlan hang és hőszigetelése, ami havi ötezer forintnyi energia-megtakarítást jelent a Gazdakör kasszájának – árulta el az elnök.