Quimby

A Quimby együttes nyári fesztivál turnéjának egyik állomását Jászberény jelentette. Nem először jártak városunkban, fogadtatásukra ismét népes rajongótábor gyűlt össze szombat este a Szabadtéri Színpad előtt.

A több, mint húsz évvel ezelőtt alternatív rock zenekarként számon tartott együttes mára egészen megszelídült. Az egykori rajongótábort alkotó egyetemisták tisztes családapákká, anyákká értek, ám ez nem jelenti azt, hogy csökkent volna a Quimby –t hallgatók tábora. Sőt. Ahogy a zenekar kedvelői lassan felnőttek, úgy érett, fejlődött Kiss Tibiék szimbolikus szövegvilága, teljesedett ki expresszív zeneiségük. Persze voltak és vannak, akik hiányolják a régi beszólogatós, tabudöngető Quimby-t, ám a nagytöbbség megmaradt rajongónak és hozza koncert közönséggé érett gyermekeit is nosztalgiázni a régi egyetemi buli hangulatra, tombolni a legújabb nótákra.

Így volt ez Berényben is szombat este. Szinte az összes eddig megjelent lemezről hallhattunk nótákat, melyen a széles korhatárt felölelő közönség Líviuszékkal együtt skandálta a dalokat. Gyúltak a fények, fekete volt a lamúr és lett vörös. Száguldott az autó a szerpentinen, aktualitásként megszólalt a kivándorló blues, felébredt Don Qujote, akit sehol se találtunk, de cseppet sem untuk, mert Tibiék megint magukat adták.