Álláskereső Klub Jászberényben  

A „Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászberényi kistérségben” című projekten belül Jászberény Városi Önkormányzat új, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást indít a munkát kereső és a pályamódosítás előtt álló lakosok számára. Erről Hamar Kata szakmai-vezetőtől kaptunk részletes információkat, melyeket az alábbiakban közlünk.

Az Álláskereső Klub csoportfoglalkozásainak középpontjában az álláskeresési technikák megismerése, az álláskereséshez szükséges készségek kialakítása, valamint a motivációk fenntartása áll. A kidolgozott módszertan a meglévő tudást gyakorlattá alakítja, összekapcsolva a tanácsadás, a képzés és az álláskeresés folyamatát. A résztvevők magabiztosak és motiváltak lesznek, hiszen a belső indíttatás összekapcsolásra kerül a munkáltató által elvárt kompetenciákkal. A kifejlesztett tematikus feladatsor a munkaerőpiac által megkövetelt új képességek megszerzésére ösztönöz, javítja az álláskeresési készséget, elősegítve a munkanélküliek beilleszkedését a munkaerőpiacra. Az egyéni kompetenciák felmérésével a csoportfoglalkozás hozzájárul a munkába állás tudatos előkészítéséhez és az eredményes felkészüléshez. Az egyéni képességek tudatosítása elősegíti a pályaorientációt és az esetleges pályamódosítás kezdeményezésében is fontos szerepet játszik.

A szakképzett tréneri irányítás, a feladatok sokfélesége által a programban részt vevők segítséget, iránymutatást kapnak az önéletrajz és a motivációs levél megírásához: olyan mintapanelek kerülnek kidolgozásra, amelyek könnyen beilleszthetők a későbbi önéletrajz és motivációs levél szerkezeti egységébe. A résztvevők naprakész információkat kapnak az aktuális álláslehetőségekről, a potenciális munkáltatókról, az induló képzésekről, a bérekről és a foglalkozás-egészségügyi tudnivalókról is. A meghívott munkáltatók által betekintést nyerhetünk az állásinterjú során felmerülő kérdésekbe és a kiválasztás folyamatába.

Az Álláskereső Klub által nyújtott szolgáltatásokat egyéni álláskeresési tanácsadás egészíti ki. Azon résztvevők számára biztosítjuk a személyes konzultáción alapuló célzott mentorálást, akiknek fokozott segítségre van szüksége a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez. Családbarát önkormányzatként, a kisgyermekes szülők részvételének és a nők esélyegyenlőségének támogatására, szakszerű gyermekfelügyeletet biztosítunk a közösségi térben kialakított, készségfejlesztő játékokkal felszerelt gyermeksarokban.

A foglalkozások minden héten csütörtökön 17:00-19:00 óráig Jászberényben, a Kossuth Lajos u. 58. szám alatti volt Jász-Látogatóközpont épületében kerülnek megtartásra. A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A kisgyermekek megőrzésével kapcsolatos igényeket szintén előre kérjük jelezni!

Jelentkezés: Somogyiné Bakki-Nagy Edina emberi erőforrás tanácsadónál az alábbi telefonszámon: 30/355 8092.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hamar Kata

szakmai-vezető

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?