Ládi József emléktorna

Július utolsó hétvégéjén a III. Ládi József Emléktornával emlékezett meg a Jászberényi FC utánpótlás szakosztálya fiatalon elhunyt egykori kiváló játékosáról, edzőjéről.

A kétnapos rendezvény első napján az U14-es korosztály lépett pályára. Sajnos nagyon sok csapat lemondta idén a részvételét egyéb okok miatt, így a hazai gárda mellett csak két megyei csapat – a Szolnoki MÁV és Törökszentmiklós – nevezett. A csapatok létszámát figyelembe véve a rendezőbizottság úgy döntött, hogy a nagy melegre való tekintettel 1×20 percet játszanak két körben. A szombati tornát a Rideg Gábor által irányított JFC nyerte meg három győzelemmel és egy döntetlennel a szolnokiak és a törökszentmiklósiak előtt. A gólkirály hat találattal a berényi Gazsi Botond lett. Másnap, azaz vasárnap az U15-ösöknél – szintén kánikulában –, négy csapat küzdött a kupáért. A Szolnoki MÁV FC mindhárom ellenfelét legyőzve, imponáló 15-1-es gólaránnyal végzett az élen. A képzeletbeli dobogó második fokára a helyi rendező klub fiataljai léphettek fel egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel. A legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat Bobák Attila kapta. 3. lett Hatvan, 4. pedig Újpest.

A torna végén az okleveleket, serlegeket, és a különdíjakat Kisnémet Albert utánpótlás-szakágvezető, Nagy András, a HEB elnöke és Ládi József özvegye adta át a csapatkapitányoknak, valamint a külön díjazott játékosoknak. (képünkön)

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?