Többet már nem lehet hibázni!

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában az alapszakasz hajrájához érkeztek a csapatok. A JKSE nem a legjobb helyzetben kezdi ezt a mini etapot, hiszen az Újbuda MAFC elleni, papírforma vereséget követően kellene a hátralévő három mérkőzését megnyernie a gárdának, hogy elkerülje a kiesés ellenni küzdelmet.

A bajnokság 23. fordulójában sok jóra az Újbuda MAFC otthonában nem számíthattak Puskás Artúr fiai, s a találkozó a papírformának megfelelően is alakult. Igaz, Mester Márkék végig jól tartották magukat, s a 12 pontos vereség tisztes helytállásnak számít az egyik bajnokesélyes otthonában, de a vereség sajnos akkor is vereség. Mivel pedig már csak három forduló van hátra az alapszakaszból, így nagy számolgatás kezdődött.

Számunkra a legegyszerűbb az lenne, ha csapatunk mindhárom mérkőzését megnyerné, s akkor minden valószínűség szerint a biztos bennmaradást jelentő 10. hely már meglenne. Persze az sem mindegy, hogy a vetélytársaink hogyan zárják ezt a három játéknapot. A Vasas élcsapat, a Cegléd és a DEAC U23 pedig közvetlen vetélytársunk a helyezésekért folytatott harcban. Számolgathatunk ugyan, de legjobban akkor járunk, ha ezt a három találkozót megnyerjük.

Újbuda MAFC – Jászberényi KSE 84-72 (17-14, 22-19, 20-17, 25-22)

Újbuda MAFC: Polgárdy 15/3, Archibald 19/12, Buzás -, Bordács 12 (+11 lepattanó), Biber 4. Cs: Katona 9, Komma 8, Pintér 7/3, Pápai 4, Misek 1.

Jászberényi KSE: Dunai 11/6, Santiago 15, Boka-Magó 11/9, Meleg 10/6, Rátvay 11. Cs: Mester 10/9, Oroszi 2, Dékány 2, Horváth N. -.

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat az mkosz.hu oldalon:

Lakits András, az Újbuda MAFC vezetőedzője:Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, nagyon örülök neki, mert nehéz meccs volt és nem játszottunk jól. Így különösen értékes a siker, hogy ilyen hatékonysággal játszottunk. Azt érzem, hogy sokkal-sokkal több van ebben a csapatban, meg kell találnunk, hogy lehetünk olyan hatékonyak, amilyenek korábban voltunk. Pár hete valami nem működik, de úgy érzem, hogy szépen lassan megtaláljuk azt, amit szeretnénk csinálni. Nyilván nehéz negyven percen keresztül zóna ellen játszani, nagy fegyverténynek tartom, hogy ilyen dobószázalék mellett is eljutottunk 84 pontig. Örülök, mert a győzelem az győzelem, a jövő héten két fontos hazai meccsünk lesz, tovább kell építenünk a csapatunkat és vissza kell találnunk arra a sebességre és játékstílusra, ami minket jellemez. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, de még messze vagyunk a céltól. A Jászberénynek sok sikert kívánok!

Puskás Artúr, a Jászberényi KSE vezetőedzője:Gratulálok a MAFC csapatának, azt gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertek, érvényre juttatták a fizikai és tapasztalatbeli fölényüket. Nagyon nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogyha 25 pontot engedsz második esélyből, mert fizikálisan és mentálisan elfáradsz, felőrlődsz abban, hogy folyamatosan védekezned kell. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy kalapemelést érdemel a csapatom, amely negyven percen keresztül nem adta fel, ügyesen tartotta magát a taktikailag megbeszéltekhez, úgy érzem, hogy egy korrekt és férfias meccset tudtunk játszani a bajnokság egyik legnagyobb esélyesével. Szeretném kiemelni, hogy nagyon korrekt és jó játékvezetés mellett zajlott a mérkőzés, illetve sok sikert kívánok a MAFC-nak a céljai eléréséhez!

A 23. forduló további eredményei:

Vasas Akadémia – HÜBNER Nyíregyháza BS 71-74

Salgótarjáni KSE – Phoenix-MT Fót 98-67

Ceglédi KE – TF-BP 88-89

Óbudai Kaszások – MEAF-Peka Bau82-80

PVSK-VEOLIA – BKG Príma Akadémia 92-73

Budafok – DEAC U23 76-91

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 23. fordulót követően:

  1. PVSK-VEOLIA 21 gy 2 v
  2. Újbuda MAFC 19 gy 3 v
  3. Vasas Akadémia 17 gy 5 v
  4. BKG Príma Akadémia 16 gy 7 v
  5. Phoenix-MT Fót 14 gy 9 v
  6. Ceglédi KE 10 gy 13 v
  7. HÜBNER Nyíregyháza BS 10 gy 13 v
  8. TF-BP 9 gy 13 v
  9. MEAFC-Peka Bau 9 gy 14 v
  10. DEAC U23 8 gy 14 v
  11. Jászberényi KSE 8 gy 15 v
  12. Salgótarjáni KSE 7 gy 16 v
  13. Óbudai Kaszások 7 gy 16 v
  14. Budafok 4 gy 19 v

Az Újbuda MAFC – TF-BP találkozót március 13-án, a Vasas Akadémia – DEAVÓC U23 mérkőzést március 20-án pótolják.

A bajnokság 24. fordulójában a JKSE a Vasas Akadémia együttesét fogadja.

  1. forduló – március 16.

17.00 óra: JKSE – Vasas Akadémia

Bercsényi úti játékcsarnok

Fotó: mkosz.hu oldalról

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?