A világ legjobb női versenyzője lett a kormányhivatal munkatársa

Óriási sikert ért el Dr. Szarvas Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatalának főállatorvosa, aki Novel nevű kutyájával a Terelőkutya Világbajnokságon – ahová korábban soha nem jutott még be magyar induló – igen előkelő helyen végzett.

Dr. Szarvas Petra, a Jászberényi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának vezetője fantasztikus sikereket ért el a közelmúltban a kutyás sportok királyának tartott terelőkutyás versenyeken. Két hete a Terelőkutya Európa Bajnokságon Svédországban két kutyájával csapatban a magyar válogatott tagjaként 4. helyezést ért el, amely soha nem látott, nagyon szép eredmény. De Petra még ezt is felül tudta múlni! Az elmúlt hétvégén Észak-Írországban, a terelőversenyek fellegvárában rendezték meg a Terelőkutya Világbajnokságot, ahol 30 ország 240 versenyzője állt rajthoz. Már az is hatalmas teljesítmény volt, hogy kvalifikálta magát, hiszen ez magyar versenyzőnek még sohasem sikerült. A világbajnokságon aztán fantasztikus teljesítményt nyújtva Nordevind Novel nevű border collie kutyájával bejutottak a 16-os döntőbe, ahol egyedüli nőként versenyezve a 13. helyet szerezték meg. Eredménye a border collie fajta hazai történetében a legkiemelkedőbb sportsiker, amire büszke lehetünk mindannyian.

Dr. Szarvas Petrának személyesen gratulált dr. Berkó Attila főispán és dr. Katona Károly főigazgató, akik egy kis ajándékkal lepték meg a világversenyt megjárt két terelőkutyát.

 

Forrás: Főispáni Kabinet

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?