Önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérbeadására – pályázat

Pályázati kiírás

az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérbeadására

A pályázatra kiírt helyiség adatai:

  • helyrajzi száma Jászberény 35/A /3 és 35/A/4
  • címe:            Jászberény, Dózsa György út 6.
  • alapterülete: 30 m2 + 16m2 összesen 46 m2
  • műszaki állapota: megfelelő
  • felszereltség: funkciójának megfelelő

Érvényes Pályázat a helyiségekre a megjelölt két helyrajziszámra együttesen nyújtható be és jelen pályázati kiírásban szereplő további adatok és információk is együttesen a két helyrajzi számra értendőek.

Helyiségben folytatható tevékenység:        Kereskedelem (6. melléklet a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelethez)

            Szolgáltatási tevékenység (2009. évi LXXVI. törvényben szabályozottak szerint)

Pályázati induló bérleti díj:                                    2.035 Ft/m2/hó + ÁFA (3.000 Ft./m2/hó – 30m2-re+1.000 Ft/m2/hó -16 m2-re + ÁFA)

Pályázati biztosíték (3 havi bérleti díj):    bruttó 403.860 Ft

A bérleti szerződés időtartama:                  5 év

A helyiség műszaki állapota:                      megfelelő, a műszaki előírásoknak (érintés-, tűzvédelmi) megfelel

A pályázó által elvégezni kívánt esetleges átalakítási, korszerűsítési munkálatokat a pályázatban tételesen meg kell jelölni, bemutatni (festés, burkolás, gépészeti korszerűsítés, stb.).

A munkálatok értékének a bérleti díjba történő beszámításának módja: a pályázati dokumentáció részeként megjelölt részletes, az ingatlan értékét növelő korszerűsítési munkák igazolt költségei 50 % – ának beszámítása oly módon, hogy a bérleti díjba betudott havi összeg nem lehet több, mint a havonta fizetendő bérleti díj 50 % – a. Beszámításra maximum a bérleti szerződés lejáratáig van mód. Az elszámolás módját az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011.(VI.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) szabályozza.

Helyiség megtekinthető: a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt.-vel történő előzetes egyeztetés alapján (Ingatlankezelés: 57/411/618)

A pályázat kiírására a Rendelet alapján kerül sor. A pályázat nyertese a legelőnyösebb ajánlatot tevő pályázó a Rendelet 8. számú melléklete szerinti pontrendszer alapján.

A pályázatokat a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. – 5100 Jászberény Margit sziget 1. – részére postai úton, vagy személyesen a Titkárságra leadott zárt borítékban, 2 db nyomtatott példányban – a borítékon feltüntetve, hogy a pályázat a jászberényi 406/A/6 hrsz. és 406/A/7 hrsz. számú üzlethelység együttes bérléséről szól (Pályázat a Jászberény 35/A/3 hrsz. és 35/A/4 hrsz. számú helyiségekre) – és egy példányban a vvzrt@vvzrt.hu e-mail címre jelszóval védett elektronikus dokumentumként kell eljuttatni a megadott határidőig.

A pályázatnak meg kell felelnie a Rendeletben foglalt előírásoknak.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  •  Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet pályázó esetén a pályázó nevét, székhelyét, adószámát, nyilvántartásba vételével összefüggő numerikus azonosítóját (cégjegyzékszám, bírósági nyilvántartási szám, stb.), a képviselő nevét és személyi adatait (születési név, anyja neve, születési helye, ideje, lakcíme). A pályázathoz csatolni kell 30 napnál nem régebbi cégkivonatot, melyben a cég főtevékenysége megfelel az üzlethelyiségben végzendő profilnak, referenciát az eddigi tevékenységről és nyilatkozatot arról, hogy a pályázónak nincs köztartozása és helyi adótartozása.
  • Természetes személy esetén a pályázó személyi adatait (születési név, anyja neve, születési hely és idő, állandó lakcím, személyi szám, adóazonosítószám)
  • A végezni kívánt tevékenység, illetve forgalmazni kívánt árucikkek körének részletes bemutatását szolgáló szöveges és grafikus tájékoztató, melynek az üzletberendezésen túl ki kell terjednie a kirakatra, a portálra és a homlokzati, reklám megjelenésre is.
  • Aláírva csatolni kell egy hozzájáruló nyilatkozatot, amelyben hozzájárul a pályázó a személyes adatainak kezeléséhez.
  • A pályázatnak tartalmaznia kell az ajánlati árat, valamint nyilatkozatot a pályázatban szereplő adatok valódiságáról.

A pályázati ajánlat benyújtásának feltétele, hogy a pályázó a pályázati biztosíték 20 %-át, 80.772 Ft-ot azaz nyolcvanezerhétszázhetvenkét forintot a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. részére, az MBH Bank Nyrt.-nél vezetett 10104569-47783000-01005007 számú bankszámlára fizesse be, és ennek pályázati díjként történő megfizetését bizonyító dokumentum bemutatásával igazolja. Azoknak a pályázóknak, akik a bérleti szerződés megkötésére jogosultságot nem szereztek, a pályázati díjat a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. a pályázati eljárás lezárását követő 15 napon belül visszatéríti. A pályázat nyertese által befizetett pályázati díj a Rendelet 32.§. (2) bekezdése alapján a pályázati kiírásban feltüntetett 3 havi biztosítékba kerül beszámításra, a különbözetet a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. számlájára a bérleti szerződés aláírása előtt kell megfizetni.

A beérkezett pályázati ajánlatokat a Rendelet 33. § alapján a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság (a továbbiakban: GTB) bírálja el a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. által készített előterjesztés alapján.

A pályázati kiírás időpontja:                                              2023. szeptember 19.

A pályázat benyújtásának, beérkezésének határideje:   2023. október 06. 12.00 óra

Az elbírálás várható időpontja:                 a pályázat benyújtásának határidejét követő GTB ülés

A kiíró fenntartja jogát, hogy a pályázatot érvényes pályázat(ok) beérkezése esetén is eredménytelennek nyilvánítsa.

A pályázat nyertese a GTB döntése után a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. írásbeli értesítésének kézhezvételét követő 8 napon belül köteles a bérleti szerződést megkötni. Ha a pályázat nyertesének mulasztása miatt a bérleti szerződés az erre nyitva álló 8 napos határidőn belül nem jön létre, a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. szerződéskötési kötelezettsége megszűnik. Amennyiben a pályázat nyertese a bérleti szerződésben megjelölt időpontban az ingatlant nem veszi birtokba, az a bérleti szerződéstől való elállásnak minősül. Ebben az esetben a Jászberényi VV Nonprofit Zrt a pályázat soron következő helyezettjével köthet szerződést.

Jászberény, 2023. szeptember 14.

Horgosi Zsolt László sk.

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. vezérigazgató

 

A pályázati kiírást jóváhagyom.

Jászberény, 2023. szeptember 14.

 Budai Lóránt polgármester

 

A pályázati kiírás a mellékelt linkről letölthető: palyazati-kiiras-dozsa-gyorgy-ut-egybe-2.docx

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?