Nem fürödtek be a cserkeszőlőiekkel

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei I. osztályú labdarúgóbajnokság 5. fordulójában a cserkeszőlői csapatot fogadta a JFC. A találkozót megtekintette Kun Tibor is, aki az alábbi tudósítást küldte a papírforma eredménnyel zárult találkozóról.

A Cserkeszőlői SE azok közé a „megye egyes” csapatok közé tartozik (vannak még ilyenek öten-hatan), amelyeket a szükségből megfiatalított Jászberényi FC minden alkalommal le fog győzni, mert jóval gyengébbek náluk. A termálfürdőjéről elhíresült kistelepülés labdarúgói a bajnokság első öt meccséből négyet elveszítettek, csak egyet nyertek meg, míg ellenfelük, a JFC öt forduló után két vereséget és három győzelmet tud felmutatni.

A Jászberényi FC-nek elég volt egy közepes tempó, mellette nyugodtan napfürdőzhettek is, gólhelyzeteket hagyhattak ki, így is könnyedén rúgtak egy ötöst a lassan gurigázó és gyorsan kipukkadó vendégeknek.

A cserkeszőlői védelem már a 7. percben készségesen összehozott egy gólt a JFC-nek. A 41. percben a jászberényi kapus nyújtózott egy látványosat, majd a meccs végéig munkanélküli maradt. Az 59. percben egy szélről belőtt labdára robbant be a hazai csatár, és szép gólja felébresztette a már kókadozó közönséget. „Gyerünk má’, játsszunk, gyerekek, f.szomot, meg van unva a meccs!” A 63. percben – egy bal oldali szöglet után – szemfüles gólt szerzett a JFC. A 80. percben elnézett egy beadást a cserkeszőlői védő, mögüle kibújva lőtte a negyediket a hazai csapat fiatalja. A 86. percben már minden mindegy volt a vendégeknek, de a JFC még okosan begurított nekik egyet.

A meccs után a leglelkesebb, legkitartóbb hazai drukkerek, négyen, piros-fehér-zöld, Jászberény-feliratos zászlójuk mögül, kék és fehér füstgyertyákkal köszönték meg a csapatnak, hozzátéve: „A füst elszáll, az írás megmarad…”

Labdarúgás, Jász- Nagykun – Szolnok vármegye, vármegyei I. osztály, 2023 – 2024., 5. forduló:

Jászberényi FC – Cserkeszőlői SE 5 – 0 (1 – 0)

Góllövők: Varga László a 7. percben, Sali Roland az 59. percben, Káposztás Dávid a 63. percben, Muhari Zalán a 80. percben, Gattyán Máté a 86. percben.

Kun Tibor

Az 5. forduló további eredményei:

Lurkó Focimánia SK – Kunhegyes ESE 2-1

Kenderesi VSE – Mezőtúri AFC-RAFI 0-6

Tiszaföldvár SE – Kisújszállási SE 7-0

Jánoshida SE – Jászfényszaru VSE – MÁB Holding 0-3

Rákóczifalva SE – Szajol KLK 0-1

Tiszagyendai KSK – Tószeg KSE 6-1

Törökszentmiklósi FC Veteriner – NP-Hungária-KUTE  4-1

Öt forduló után a Tiszaföldvári SE, a Mezőrtúri AFC-RAFI és a Törökszentmiklósi FC Veteriner pontveszteség nélkül, 15-15 ponttal áll a tabella első három helyén.

A Jászberényi FC 9 ponttal jelenleg a 6. helyen áll.

A bajnokság 6. fordulójában a JFC Kunhegyesen vendégszerepel majd.

szeptember 23.

15.30 óra: Kunhegyesi ESE – JFC

Hajrá JFC!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?