MOL Magyar Kupa a bajnoki rajt előtt

A labdarúgó nemzeti bajnokságtól a 2022/2023-as szezonban elbúcsúzó Jászberényi FC immáron a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei I. osztályának bajnoki rajtjára készül. Az első tétmérkőzését az új szezonban augusztus 5-én vívja majd a gárda, amikor a MOL Magyar Kupa első országos fordulójában az FC Hatvan csapatát fogadják.

Nem sok hír látott napvilágot a Jászberényi FC háza tájáról a tragikus 2022/2023-as szezon zárása óta. A nemzeti bajnokságtól igen csúfosan búcsúzó együttes a vármegyei I. osztály küzdelmeire készül Besenyi Gábor irányításával. A csapat bajnoki sorsolása még nem ismert, de azt már tudjuk, hogy az új idény első hivatalos tétmérkőzését augusztus 5-én, szombaton, hazai környezetben vívja majd a gárda.

A MOL Magyar Kupa első országos fordulójában az NB III-as FC Hatvan együttese vendégeskedik majd a Jászberényi Városi Stadionban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el. A hatvaniak azért is lépéselőnyben vannak a mieinkkel szemben mert nekik már megkezdődött az új bajnoki szezon. Nem is akárhogyan, hiszen vasárnap és a hétközi, szerdai fordulóban is 3-3 pontot szerzett a szomszédvár csapata.

Az NB III Északkeleti csoportjának első fordulójában a hatvaniak idegenben győzték le 4-2-re a Kisvárda II csapatát. A második játéknapon pedig hazai pályán a DEAC ellen nyertek 2-1-re. A csoportban két forduló után már csak három csapat – Putnok FC, Cigánd SE és az FC Hatvan – áll pontveszteség nélkül a tabella élén.

A Jászberényi FC felkészülési mérkőzéseken gyakorolt a bajnokságra. A jánoshidaiaktól hazai pályán 5-1-re kapott ki Besenyi Gábor csapata, majd idegenben 6-1-re győzték le a berényi fiúk Budatétény gárdáját.

MOL Magyar Kupa országos I. forduló

augusztus 5. – szombat 16.30 óra

Jászberényi FC – FC Hatvan

Jászberényi Városi Stadion

Hajrá JFC!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?