Jogerőre emelkedett az időközi választás végeredménye

A 2023. január 15-én megtartott jászberényi időközi választások eredménye január 23-án, 16 órakor vált jogerőssé. Ez volt az a határidő, amíg a kompenzációs listáról az onnan testületbe jutottak jelezhették, hogy nem kívánják felvenni a mandátumot.

A polgármester, illetve a körzeti képviselők személye már korábban véglegessé vált, mivel 2023. január 19-én 16 óráig velük kapcsolatban semmilyen bejelentés nem érkezett a választási irodára.

Azaz, a polgármester Budai Lóránt maradt, míg a tíz körzet mindegyikében a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei nyerték a választást.

Körzeti képviselőként lett az új képviselő-testület tagja:

  1. sz. választókerület: Bethlendy Béla
  2. sz választókerület: Lénárt Gábor
  3. sz. választókerület: Bobák Zsolt
  4. sz. választókerület: dr. Kertész Ottó
  5. sz. választókerület: Balogh Béla
  6. sz. választókerület: Verseginé Utasi Erzsébet
  7. sz. választókerület: Kollár Anita
  8. sz. választókerület: Skultéti József
  9. sz. választókerület: Pető Béla
  10. sz. választókerület: Bozsik Ferenc

Az időközi választás végeredménye alapján kompenzációs listáról a Fidesz-KDNP négy képviselője jutott az új képviselő-testületbe. Mivel ezzel kapcsolatban sem érkezett észrevétel a megadott határidőig, így ez az eredmény is jogerőssé vált, azaz az új testület tagja lett dr. Besenyi Orsolya, Tamás Zoltán, Szatmári Anikó és Bohárné Bathó Rozália.

Információink szerint a január 25-én, szerdán délután 16 órakor, a városháza emeleti dísztermében kerül sor a mandátumok átadására.

 

Vélemény, hozzászólás?