Kosaras és röplabdás vereség

Nem volt jó hétvégéje a jászberényi labdajáték csapatoknak. Amint arról korábban már beszámoltunk, a JFC NB III-as futballistái elveszítették idei utolsó bajnokijukat hazai pályán, s nem jártak jobban JKSE kosarasai és a JVT röplabdásai sem. A kosaras fiúk idegenben, a röplabdás lányok hazai pályán szenvedtek vereséget.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában szereplő JKSE a TF-BP vendége volt december 4-én koraeste. A salgótarjániak elleni, kétszeri hosszabbítás után kivívott győzelmet követően joggal reménykedtünk abban, hogy Miljan Rakic fiai a fővárosból is győzelemmel térnek majd haza. Sajnos nem így történt, pedig volt rá esély.

A találkozó változatos játékot hozott. Egyik csapat sem tudott sokáig nagyobb előnyre szert tenni, majd a mieink 60-51-es hazai vezetés után gyorsan fordítottak és már-már győztesnek tűntek, ám a végül 69-69 után jöhetett a hosszabbítás. Ebben a hazaiak voltak a jobbak és 80-75-re megnyerték a találkozót.

TF-BP – JKSE 80-75 hosszabbítás után (21-21, 14-17, 19-13, 15-18, 11-6)

A JKSE pontszerzői: Homoki Donát 17/6, Kucsora Csaba 15, Csík Richárd 12/3, Olasz Ádám 9, Ivosev Tamás 8, Uros Rosic 5/3, Meleg Károly 5/3, Mester Márk 2, Dunay Zétény 2

A mérkőzésen látottakat a szakvezetők így értékelték (forrás: mkosz.hu):

Beák Gábor, a TF-BP vezetőedzője: – Egy győzelmet nem kell magyarázni. Ez ma annak volt köszönhető, hogy ahhoz képest, milyen sokat hibáztunk, mégis higgadtak voltunk. Én azt kértem a srácoktól, hogy minden sallangot tegyünk félre. Az is nagyon jó dolog, hogy ezt a mérkőzést meg tudtuk nyerni. De ezzel a mérkőzéssel megint egy apró kis lépcsőfokot léptünk, és akkor érik be ez az egész, ha tényleg tényezővé válunk. Na, ehhez most egy lépcsőfokot felléptünk.

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – Ismét egy rossz mérkőzésen vagyunk túl. Enerváltan játszottunk, sok eladott labdánk volt, sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfelünknek. Úgy gondolom, nem koncentráltunk eléggé a mérkőzés alatt, nem működött az összjáték, mindössze 13 gólpasszal zártuk a mérkőzést, így nem lehet mérkőzést nyerni. Gratulálok a TF-Budapest csapatának!

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport 12. fordulójának további eredményei:

DEAC U23 – Vasas Akadémia 58-55

BKG Príma Akadémia – Salgótarjáni KSE 93-74

PHOENIX-MT Fót – Veszprémi Kosárlabda Klub 87-75

PVSK-VEOLIA – Óbudai Kaszások 112-54

Nagykörösi Sólymok KE – NKA Pécs 70-95

Ceglédi KE – MAFC 93-101

A JKSE 12 forduló után 6 győzelemmel és 6 vereséggel a 14 csapatos csoportban jelenleg a 7. helyen áll.

A 13. fordulóban, december 10-én, a JKSE a BKG Príma Akadémia csapatát fogadja. A találkozó 17.00 órakor kezdődik.

 

Női röplabda NB I

A bajnokság 6. fordulójában az élmezőnyhöz tartozó VEHIR-VESC csapata vendégeskedett Jászberényben. A december 3-án, szombaton lejátszott találkozón érvényesült a papírforma és a vendégek játszmaveszteség nélkül szerezték meg a három bajnoki pontot. Küzdelmet igazán csak a második szett hozott, ahol a fiatal berényi csapat igencsak megizzasztotta ellenfelét.

Jászberényi VT – VEHIR-VESC 0-3 (16-25, 24-26, 12-25)

A női röplabda NB I 6. fordulójának további eredményei:

DSZC-Eötvös DSE – Vasas SC 0-3

UTE U21 – Gödöllői RC 1-3

DVTK – TFSE 1-3

Békéscsabai Röplabda SE – BVSC-Zugló 0-3

Szent-Benedek RA – Budaörsi DSE-EMERICUS 0-3

Hat forduló után a Jászberény VT pont nélkül a 12 csapatos csoport utolsó helyén áll.

A 7. fordulóban, december 11-én a Vasas SC vendégeként lép majd pályára a JVT együttese.

Idei utolsó mérkőzését pedig december 18-án, vasárnap hazai környezetben a DVTK ellen vívja majd a gárda.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?