Elmaradt az önkormányzat rendkívüli ülése

Rendkívüli önkormányzati ülést hívott össze Budai Lóránt, városunk polgármestere, augusztus 1-jén, hétfőn 15 órára. A képviselők hat napirendi pontot tárgyalhattak volna meg, ám a tanácskozás elmaradt, mert a Fidesz frakció tagjai és dr. Gedei József sem jelent meg a meghirdetett időben a városháza nagytermében.

Azt hogy a tanácskozás jó eséllyel már délelőtt meg lehetett jósolni, ugyanis akkor kapta meg a média is Tamás Zoltán frakcióvezető e-mailjét:

Tisztelt Városvezetés!

Tájékoztatom, hogy az augusztus 1-i rendkívüli testületi ülésen az éves munkatervben foglalt „nyári ülés szünet” miatt, a FIDESZ frakció tagjai nem tudnak részt venni.

Többszöri kérésünk ellenére, ismét nem történt a rendkívüli testületi ülés időpontjáról és napirendi pontjairól előzetes egyeztetés.  A napirendi pontokat figyelembe véve, semmi nem indokolja a testületi tagok sürgős, azonnali összehívását. Rendkívüli ülésre történő összehívás kezdeményezése a nyár közepén, egyeztetés nélkül, 4 nappal az ülés előtt kiküldve a meghívót azt gondoljuk, hogy nagyfokú felelőtlenség, komolytalanság.

A város érdeke azonban, ha megkívánja, akkor augusztusban megszervezhető egy rendkívüli testületi ülés, melynek időpontjáról, napirendjeiről, kérem, hogy egyeztessenek mihamarabb a FIDESZ frakcióval.

Jászberény, 2022. 07. 31.

A FIDESZ frakció nevében: Tamás Zoltán, frakcióvezető

A Jászberényért Közösen Egyesület hat képviselője Dobrán Gyulával (Mi Hazánk Mozgalom) így azután hoppon maradt, hiszen nem volt meg a minimum 8 fő, hogy az ülés határozatképes lehessen.

Budai Lóránt polgármester elmondta, hogy a rendkívüli ülést az SZMSZ-ben meghatározottak alapján törvényesen hívta össze. Külön köszöntötte Borbás Zoltánt, a megyei közgyűlés alelnökét, aki a Malom-projektet érintő napirend miatt volt jelen.

– Az ülés határozatképes lehetett volna, ha a Fidesz frakció ma reggel nem jelenti be távollétét és, ha   még egy képviselőnk nem lenne távol, aki nem jelzett, hogy miért marad távol. Így a mai tanácskozásunk határozatképtelen, pedig több fontos döntést is meg kellett volna hoznunk. Ezek közül a két legfontosabb, a tömegközlekedés jövője Jászberényben és a Malom-projekt folytatása lett volna. Egyenként is nagyon fontos lett volna, hogy beszéljünk ezekről, mert mindkettő olyan téma, amely minél tovább húzódik, annál nagyobb veszélybe kerülhet. Bízom benne, hogy akik ma nem jelentek meg, a közeljövőben eljönnek egy másik rendkívüli ülésre és elmondják a véleményüket, nem futamodnak meg gyáván, ahogy azt most tették. Ezzel a mai ülést bezárom és hamarosan minden témával újra jelentkezünk – mondta Budai Lóránt és bezárta az ülést.

Vélemény, hozzászólás?