Szép, új kerítés készült

A Jászság Népi Együttes, Víz utcai székházát új kerítés öleli körbe, a városi Zagyva felőli részen, melynek műszaki átadása, augusztus 4-én történt, éppen egy héttel a XXX. Csángó Fesztivál előtt.

A népi táncosok székházának évekkel ezelőtti építésekor, a kerítés létesítése már nem fért az akkori keretbe és hosszú időn át, méltatlan alkalmatosság szegélyezte az udvart.  Szűcs Gábor, a JNE vezetője, a városvezetéshez fordult, e szégyenletes állapot megszüntetését kérve. Az önkormányzat 12 millió forintot biztosított a kivitelezési munkákra, melyet a Baktató Kft. munkatársai végeztek el.  A régi rossz műszaki állapotú kerítés elbontása után, az ingoványos talaj miatt cölöpalapozással, beton lábazattal, vasoszlopokkal és tömör fenyőfa deszkákból épült az új kerítés,76 méter hosszan.

Az ízléses alkotás, szépen illeszkedik környezetébe és méltó az ott folyó művészeti munka színvonalához, egyben a közelgő Csángó Fesztivál egyik helyszíne is, kellemes hátteret kapott. Ősszel a területrendezési munkálatok folytatódnak, fák és bokrok telepítésével.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?