Fantasztikus hangulat a Főnix Fociteraszon

A labdarúgó Európa-bajnokság ötödik napján a címvédő portugálok ellen bemutatkozott a magyar válogatott. Bár a találkozót végül az esélyesebb portugálok nyerték 3-0-ra, a Főnix Fociterasz teltházas közönsége 84 percen át (amikor még 0-0 volt az eredmény) elképesztő hangulatban nézte a mérkőzést.

Öt éve, a Tiszti Klub udvarán a magyar – osztrák (2-0-ra nyertünk) és a magyar – portugál (3-3 lett a vége) találkozókon volt olyan szuper a hangulat, mint kedden koraeste a Főnix Fociteraszon. A Jászkerület Nonprofit Kft. által szervezett és rendezett közös meccsnézés már néhány nap alatt nagyon népszerű lett. A nyitónapon is sokan voltak, a keddi magyar – portugálon pedig kitehették volna a megtelt táblát.

A hangulat pedig olyan volt, mintha a stadionban lettünk volna. Amíg döntetlenre álltunk a címvédő ellen minden sikeres magyar labdaszerzést, szerelést, jó Gulácsi védést óriási hangorkán és taps követte. Amikor pedig a hajrában, még 0-0-s állásnál rúgtunk egy lesgólt, akkor olyan hangrobbanás következett be, mint amikor a szuperszonikus repülő átlépi a hangsebességet.

Bár a hosszabbítással együtt végül 3-0-ra a portugálok nyertek, a Főnix Fociterasz értékelte a magyar játékosok küzdését és akarását és a vereség ellenére tapssal köszönte meg teljesítményüket. Való igaz, 84 percen át hősiesen álltuk a címvédő játékosainak rohamait, s akár döntetlen is lehetett volna az eredmény, ám végül az égiek egy megpattanó labdával megsegítették a portugálokat, s 0-1 után már nem volt kérdéses a végeredmény.

Szombaton délután, a második körben talán még nehezebb ellenfél vár a mieinkre. A francia válogatott Németországban verte 1-0-ra a hazaiak legjobb tizenegyét, s ellenünk is toronymagas favoritnak számít. A találkozót, amely 15 órakor kezdődik, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. A Főnix Fociteraszon pedig egy újabb nagy lehetőség lesz, együtt eltölteni egy nagyszerű délutánt.

Találkozzunk szombaton, a Főnix Fociteraszon és szurkoljunk a magyar válogatottnak a franciák ellen!

Hajrá magyarok!

A hétvége Eb-programja:

június 18. – péntek

15.00 óra: Svédország – Szlovákia

18.00 óra: Horvátország – Csehország

21.00 óra: Anglia – Skócia

június 19. – szombat

15.00 óra: MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

18.00 óra: Portugália – Németország

21.00 óra: Spanyolország – Lengyelország

június 20. – vasárnap

18.00 óra: Olaszország – Wales

21.00 óra: Svájc – Törökország

 

Vélemény, hozzászólás?