Oszvald Nándor ötvösművész személyes tárlatvezetése

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Jász Múzeumban megnyílt Oszvald Nándor ötvösművész gyűjteményes kiállítása, ahol szemet gyönyörködtető alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Aki pedig az előttünk álló hétvégén, vasárnap délelőtt látogatja meg a múzeumot, annak különleges élményben lehet majd része.

Maga a művész, Oszvald Nándor ötvösmester tart ugyanis tárlatvezetés június 20-án vasárnap délelőtt 10 órától. Azaz, az alkotó mondja el, hogyan készítette remekműveit, miért azokat a témákat választotta megjelenítésre, melyek a kiállításon láthatók. Szkíta ékszerek rekonstrukciói, vitorláshajók, motorok, automobilok modelljei szerepelnek a választékban, s mind-mind egyedülálló darab.

Aki tehát kíváncsi Oszvald Nándor titkára (mit, miért és hogyan hozott létre) annak ott a helye a Jász Múzeumban vasárnap délelőtt 10 órakor. A tárlatvezetésen érvényesek a járványügyi szabályok, azaz maszk viselése kötelező, s csak azok vehetnek rajta részt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?