Előny a berényi hokisoknál

A hét végén megkezdődött a bronz párosmérkőzés a jégkorong OB III-ban és az OB IV/A-ban is. A Lehel HC és a Warriors Jászberény is hazai pályán szerzett előnyt.

Szombaton délután (március 20-án) az OB IV/A-ban a Warriors Jászberény csapata a White Sharks HC ellen hazai környezetben, a Jászberényi Jégcsarnokban kezdte meg a bronzéremért folyó párharcot. Ahogy azt várni lehetett, óriási küzdelem folyt a jégen. Alig másfél perc után már 1-1 állt az eredményjelzőn, majd a vendégek szereztek vezetést. Az első harmad végére azonban a Warriors fordítani tudott (3-2). Amikor 4-2-re alakult az eredmény, úgy tűnt, hogy sima hazai siker születik, ám a vendégek nemcsak egyenlítettek, de fordítani is tudtak 4-5. A fordulatoknak azonban még nem volt vége, s nagy küzdelemben végül 7-6-ra a Warriors nyerte meg az első mérkőzést.

Warriors Jászberény – White Sharks HC 7-6

A jászberényi gólszerzők: Baranyi Ferenc (2), Durucz Dániel (2), Guba Martin (2), Remete Ádám

A két csapat második mérkőzését március 28-án, vasárnap játsszák az Újpesti Jégcsarnokban.

Vasárnap (március 21-én) az OB III-ban is lekezdődött a párharc a bronzéremért a Lehel HC és a Hargita Farkasok között. A tavalyi kisdöntő visszavágójának első mérkőzését a vendégek kezdték sokkal jobban és a 10. percben már 3-0-ra vezettek. Az első harmad végén 3-1-volt az eredmény a vendégek javára, ám a találkozó 33. percében már 3-3- állt az eredményjelzőn. A záró 20 percben ismét a vendégek szereztek vezetést (3-4), ám az egyenlítést követően az 59. percben sikerült a mieinknek a győztes gólt is megszerezni (5-4).

Lehel HC – Hargitai Farkasok 5-4

A jászberényi gólszerzők: Bálint Artúr (2) Várkonyi Bence, Szabó Zoltán, Szajka György

A két csapat második mérkőzését az Érdi Jégcsarnokban március 28-án rendezik.

 

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?